ABD'li uzmanlardan alerjisi olanlara Kovid-19 aşısı uyarısı

ABD'li uzmanlardan alerjisi olanlara Kovid-19 aşısı uyarısı

ABD'li kurum Kovid-19 aşısının neden olduğu alerjik reaksiyonları inceledi. Uzmanlar, Kovid-19 aşısının ilk dozunu yaptırdıktan sonra şiddetli alerjik reaksiyon gösteren kişilere ikinci dozu yaptırmama uyarısı yaptı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Kovid-19 aşısının neden olduğu alerjik reaksiyonların ardından tavsiyelerini açıkladı.

Merkez Covid-19 aşısı olduktan sonra hastanede tedavi gerektirecek derecede şiddetli alerjik reaksiyon gösterenlerin ikinci dozu yaptırmaması gerektiğini belirtti.

CDC, Covid-19 aşısına şiddetli alerjik reaksiyon gösteren kişilerin bu aşının bileşiminde bulunan maddelerin olduğu aşı formülasyonlarından kaçınmalarını tavsiye etti. ABD'de iki aşı acil kullanım onayı ile kullanılmaya başlanmıştı.

"AŞI OLMADAN ÖNCE DOKTORA DANIŞIN"

CDC şiddetli alerjik reaksiyon geçmişi olan kişilerin Kovid-19 aşısını olmadan önce doktorlarına danışmalarını tavsiye etti. CDC gıda, evcil hayvan, latex veya çevre koşullarına karşı şiddetli alerjisi olanlarla ağız yoluyla alınan ilaçlara alerjisi olanların ve aile geçmişinde alerjik vakalar bulunanların hala aşılanabileceğini belirtti.

MODERNA ALERJİ GEÇMİŞİ OLANLARA UYGULANMAYACAK

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ABD'de bu hafta Pfizer ve Biontech aşısının uygulandığı kişilerin gösterdiği beş alerjik reaksiyonu incelemeye aldı. FDA Cuma günü yaptığı açıklamada Moderna'nın aşısının, aşının bileşenlerine karşı şiddetli alerjik reaksiyon geçmişi olan kişilere uygulanmayacağını duyurdu.

İngiltere sağlık düzenleyecisi ise Pfizer ve Biontech'in aşısının ilaç veya gıdaya karşı şiddetli alerjik reaksiyon geçmişi olanlara uygulanmayacağını açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN