Latin Amerika'da ilk aşı bir hemşireye yapıldı

Latin Amerika'da ilk aşı bir hemşireye yapıldı

Latin Amerika ülkeleri Meksika, Şili ve Kosta Rika'da Covid-19 aşılama programı başlatıldı. Meksika ve Şili'de ilk aşılar hemşirelere yapıldı. Meksika ve Şili'de Pfizer/BioNTech aşısı kullanılırken Arjantin'de ise Sputnik V aşısı kullanılıyor.

Latin Amerika ülkeleri Meksika, Şili ve Kosta Rika'da kitlesel korona virüsü aşı programı başlatıldı. Meksika, Pfizer/BioNTech aşısından 30 milyon doz satın aldı ve aşıların ilk bölümü 3 bin doz halinde çarşamba günü üretim yeri olan Belçika'dan ülkeye ulaştı.

Şili ve Kosta Rika'da da Pfizer/BioNTech aşısı uygulanıyor. Bir diğer kıta ülkesi Arjantin ise Rusya'dan Sputnik V aşısını satın aldığını ve perşembe günü itibarıyla 300 bin doz aşının başkent Buenos Aires'e ulaştığını duyurdu.

MEKSİKA VE ŞİLİ'DE İLK AŞILAR HEMŞİRELERE YAPILDI

59 yaşındaki Meksikalı hemşire María Irene Ramirez, Latin Amerika'da aşılanan ilk kişi oldu. Ramirez, başkent Mexico City'deki Ruben Leñero Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinin başhemşiresi olarak görev yapıyor. Şili'de ise 26 yıldır bir devlet hastanesinde çalışan Zulema Riquelma isimli hemşire, aşıyı yaptıran ilk kişi oldu. 

Meksika'da ilk aşı, Devlet Başkanı Andrés Manuel López Obrador'un canlı yayımlanan konuşmasıyla birlikte vuruldu. Hükümet, 2021'in ilk çeyreği tamamlanana kadar ülkedeki tüm sağlık çalışanları aşılamayı hedefliyor. Ülke ABD, Brezilya ve Hindistan'ın ardından en fazla korona virüsü ölüm sayılarına sahip.

VAKA SAYILARI YÜKSEK

Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre Meksika'da 1,3 milyondan fazla Kovid-19 vakası tespit edildi ve 120 binden fazla insan da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Şili'de 600 bine yakın tespit edilmiş Kovid-19 vakası ve 16 bin 300'den fazla ölüm var. Kosta Rika'da vaka sayısı 163 bini geçmiş durumda ve toplamda da 2 binden fazla insan korona virüsü nedeniyle öldü. Kıtada en kötü tabloya sahip ülkelerden Arjantin'de de 1,6 milyon insanın Kovid-19 testi pozitif çıktı. Toplam ölüm sayısı ise 42 bin 300'ü geçti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN