New York'ta Kovid-19 aşısına karşı ilk 'ciddi alerjik reaksiyon' ortaya çıktı

New York'ta Kovid-19 aşısına karşı ilk 'ciddi alerjik reaksiyon' ortaya çıktı

ABD'nin New York kentinde Kovid-19 aşısı yapılan sağlık çalışanlarından birinin aşıya 'ciddi bir alerjik reaksiyon' gösterdiği ortaya çıktı. Sağlık çalışanına Pfizer aşısı mı yoksa Moderna aşısının mı uygulandığı ise henüz belirsiz.

ABD'nin New York kentinde Kovid-19 aşısı ile ilgili tedirgin eden haber geldi.

Kovid-19 aşısı yapılan sağlık çalışanlarından birinin aşıya 'ciddi bir alerjik reaksiyon' gösterdiği belirtildi.

PFİZER Mİ MODERNE MI?

ABD'li yetkililerce yapılan açıklamada, sağlık çalışanının kimliği, alerjik reaksiyonun nedeni ve kapsamı hakkındaki detaylar gizli tutulurken, durumunun 'stabil' olduğu ifade edildi.

Sağlık çalışanına ABD'de acil kullanımı onaylanan Pfizer aşısı mı yoksa Moderna aşısının mı uygulandığı ise henüz belirsiz.

"CİDDİ BİR REAKSİYON GÖRÜLDÜ"

New York sağlık makamları ise şunları kaydetti:

"Aşıların yan etkileri vardır ve alerjik reaksiyonların, nadir olmakla birlikte görülebildiği bilinmektedir. New York'ta 30 binden fazla Kovid-19 aşısı uygulandı ve sadece tek bir sağlık çalışanında aşıya karşı ciddi bir reaksiyon görüldü."

FDA: ŞİKAYETLERİ İNCELİYORUZ

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), geçen hafta Pfizer ve BioNTech'in ortak geliştirdiği Kovid-19 aşısıyla ilgili ortaya çıkan alerjik tepkileri araştırdıklarını duyurmuştu.

FDA Biyolojik Gelişme ve Araştırma Merkezi Direktörü Peter Marks, Alaska dışında diğer bazı eyaletlerden Kovid-19 aşısının alerjik etkileri hakkında şikayetler geldiğini ve bunları incelediklerini kaydetmişti.

Marks, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ve İngiltere'deki meslektaşları ile koordineli şekilde çalıştıklarını belirterek "Aşıdaki hangi bileşenin alerjiye sebep olduğunu tespit etmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN