FDA'dan Pfizer adımı: Şikayetleri inceliyoruz

FDA'dan Pfizer adımı: Şikayetleri inceliyoruz

ABD Gıda ve İlaç Dairesi, Pfizer ve BioNTech'in ortak geliştirdiği Kovid-19 aşısıyla ilgili ortaya çıkan alerjik tepkileri araştırdıklarını duyurdu: Aşıdaki hangi bileşenin alerjiye sebep olduğunu tespit etmeye çalışıyoruz.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Pfizer ve BioNTech'in ortak geliştirdiği Kovid-19 aşı ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. 

"AŞI İLE İLGİLİ ŞİKAYETLER GELDİ"

FDA Biyolojik Gelişme ve Araştırma Merkezi Direktörü Peter Marks, Alaska dışında diğer bazı eyaletlerden Kovid-19 aşısının alerjik etkileri hakkında şikayetler geldiğini ve bunları incelediklerini kaydetti.

Marks, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ve İngiltere'deki meslektaşları ile koordineli şekilde çalıştıklarını belirterek "Aşıdaki hangi bileşenin alerjiye sebep olduğunu tespit etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

"AŞIRI ALERJİK TEPKİ OLUŞTU"

ABD'nin Alaska eyaletindeki Bartlett Bölge Hastanesi, Kovid-19 aşısının 2 sağlık çalışanında uygulandıktan sonra 'aşırı alerjik tepkiye' yol açtığını duyurmuştu. 

İngiltere'de de geçen hafta benzer 2 vaka görülmüş, İngiltere İlaç ve Tıp Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA) ilaç ve gıdalara aşırı alerjik reaksiyon gösteren kişilerin, aşıyı vurulmaması gerektiğini belirtmişti.

01.jpgABD Gıda ve İlaç Dairesi'nin kullanım onayı verdiği Pfizer ve BioNTech'in ortak geliştirdiği koronavirüs aşısı, geçen hafta ülkenin 50 eyaletinde dağıtılmaya başlanmıştı. 

20 MİLYON AŞI DAHA DAĞITILACAK

Bu arada ABD’de koronavirüs (Kovid-19) aşılarının dağıtımından sorumlu General Gustave Perna, Ocak ayının ilk haftasına kadar eyaletlere toplam 20 milyon Kovid-19 aşısı dağıtacaklarını söyledi.

Perna, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, BioNTech/Pfizer şirketlerinin ürettiği Kovid-19 aşısından ülke genelinde şu ana kadar 2,9 milyon dağıtıldığını ifade etti.

İlaç şirketi Moderna’nın Kovid-19 aşısı ile Ocak ayının ilk haftasına kadar 20 milyon doz dağıtmayı planladıklarını kaydeden Perna, dağıtımın planlandığı şekilde devam ettiğini kaydetti.

Perna, dağıtım şikayetleri ile ilgili de "Bu konudaki sorumluluğu üzerime alıyorum, dağıtım devasa bir iş ve mükemmel değil, bazı aksaklıklar olabilir" açıklaması yaptı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN