Pfizer-BioNTech aşısına bir onay da Avrupa'dan

Pfizer-BioNTech aşısına bir onay da Avrupa'dan

Son dakika haberi... Avrupa İlaç Ajansı, Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği koronavirüs aşısına kullanım onayı verdi. AB ülkelerinde aşılama 27 Aralık'ta başlayacak.

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği koronavirüs aşısına kullanım onayı verdi. Bu gelişmenin ardından Avrupa Komisyonu da aşının AB kullanımı için onay verdiğini duyurdu. 

Aşının faydalarının risklerinden daha fazla olduğu belirtilen açılamada, "Aşının yeni koronavirüs mutasyonuna karşı işe yarayıp yaramayacağını gösteren hiçbir kanıt yok" ifadeleri kullanıldı. 

Almanya, Avusturya ve İtalya da dahil olmak üzere Avrupa Birliği ülkeleri, 27 Aralık'tan itibaren aşılara başlamayı planladıklarını açıklamışlardı.

Aşının AB'de kullanımı için beklenen onay Avrupa Komisyonu'ndan da geldi. 

Pfizer'in geliştirdiği aşıya Britanya, Kanada ve ABD onay verdi; bu ülkeler aşılama sürecine başladı. 

AŞININ FİYATI BELLİ OLDU

Avrupa Birliği’nin (AB), Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile Almanya'da Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu biyoteknoloji firması BioNTech'in geliştirdiği "BNT162b1" adı verilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı için doz başına 15.50 euro ödediği anlaşmanın detayları ortaya çıktı.

Reuters haber ajansının ulaştığı belgeye göre, AB, doz başına 15.50 15.50 euro, yani 18.90 dolar ödemeyi kabul etti.

İç yazışmalara dayandırılan habere göre AB, 300 milyon doz almak için yaptığı başvuruda fiyatı gizli tutmuştu.

ABD'nin aynı aşıya 100 milyon doz için gerçekleştirdiği anlaşmada, doz başına 19.5 (149,97 TL) dolar ödediği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN