NERVTAG: Mutasyonlu korona çocuklarda daha fazla bulaşıcı

NERVTAG: Mutasyonlu korona çocuklarda daha fazla bulaşıcı

NERVTAG, koronavirüsün yüzde 70 hızlı yayılan ve İngiltere’de ortaya çıkan yeni türünün çocuklar arasında daha da bulaşıcı olabileceğini duyurdu.

İngiltere’de tespit edilen ve farklı ülkelere sıçrayan koronavirüsün yeni türüne ilişkin Yeni ve Gelişmekte Olan Solunum Virüsü Tehditleri Danışma Grubu'ndan (NERVTAG) açıklama geldi. Oxford Üniversitesi'nde Bulaşıcı Hastalıklar Profesörü ve NERVTAG Başkanı Peter Horby, “Artık bu türün şu anda Birleşik Krallık'ta bulunan diğer virüs türlerine göre daha fazla bulaşma ihtimali olduğunu düşünüyoruz” dedi.  

Diğer bir NERVTAG üyesi ve epidemiyolojist olan Neil Ferguson ise “Çocukları enfekte etme eğiliminin daha yüksek olduğuna dair bir ipuçları var. Bunun üzerine herhangi bir nedensellik kurmadık, ancak bunu verilerde görebiliyoruz. İleride nasıl davrandığını görmek için daha fazla veri toplamamız gerekecek” ifadelerini kullandı.  

DSÖ: ENDİŞEYE GEREK YOK  

Konuya ilişkin endişelere giderici bir açıklama yapan DSÖ Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Virüsler zamanla mutasyona uğrar. Bu doğal ve bekleniyordu" dedi.  

İngiltere'nin bu türün daha kolay bulaştığını bildirdiğini aktaran Ghebreyesus, "Ancak şimdiye kadar kuvvetle muhtemel ciddi hastalık veya ölüme neden olduğuna dair hiçbir kanıt yok" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN