Joe Biden korona aşısı oldu: Güvenli olduğunu göstermek istiyorum

Joe Biden korona aşısı oldu: Güvenli olduğunu göstermek istiyorum

ABD’nin seçilmiş Başkanı Joe Biden, BioNTech ve Pfizer tarafından geliştirilen koronavirüs aşısını canlı yayında oldu.

Beyaz Saray’a dönmek için gün sayan ABD’nin seçilmiş Başkanı Joe Biden’a Pfizer-BioNTech tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı yapıldı. Canlı yayında gerçekleştirilen aşı, Delaware eyaletine bağlı Newark’taki ChristianaCare Hastanesi’nde pratisyen hemşire Tabe Masa tarafından uygulandı.

Hemşire Masa’nın Biden’a aşıyı vurmadan önce 3’e kadar saymasını isteyip istemediğini sorması üzerine Biden, "Hayır, ne zaman hazır olursan devam et" dedi. 

“BİLİM İNSANLARINA ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ” 

Biden, aşının ardından yaptığı konuşmada, "Söylemek istediğim şey, bu insanlara çok şey borçlu olduğumuz. Bilim adamları ve bunu bir araya getiren insanlar, ön saflarda çalışanlar, klinik çalışmayı yapanlar, bu inanılmaz. Keşke hepinizin ne kadar meşgul ve inanılmaz olduğunuzu görmek için tüm hastaneleri dolaşacak vaktimiz olsaydı” dedi.  

“AŞI OLMANIN GÜVENLİ OLDUĞUNU GÖSTERMEK İSTİYORUM” 

Biden, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Amerikan halkını aşıların güvenli olduğuna ikna etmek için aşıyı canlı yayında olacağını belirterek, "Çizginin önüne geçmek istemiyorum, ancak Amerikan halkına aşı olmanın güvenli olduğunu gösterdiğimizden emin olmak istiyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

EŞİNE DE AŞI YAPILDI 

Biden’ın eşi Jill Biden da destek amaçlı Biden’ın yanında yer alırken, Jill Biden’a erken saatlerde aşının yapıldığı öğrenildi.  

Biden'ın geçiş ekibinin Sözcüsü Jen Psaki, seçişmiş Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve kocası Doug Emhoff'un ise gelecek hafta aşı olacağını belirtti.  

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve eşi Karen Pence'de 18 Aralık'ta Beyaz Saray’da canlı yayında Pfizer-BioNTech tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı yapılmıştı.                                           

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN