Fransa, BioNTech/Pfizer aşısına onay verdi

Fransa, BioNTech/Pfizer aşısına onay verdi

Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen Covid-19 aşısına onay bir ülkeden daha onay geldi. Fransa’nın ilaç kurumu Haute Autorité de la Santé (HAS), aşısının yaygın kullanımına onay verdi.

Dünya, küresel salgın Kovid-19 ile mücadele devam ediyor. Covid-19 vakalarının etkisi artarken bazı ülkeler salgına karşı üretilen aşıları onaylıyor.

Geçtiğimiz günlerde Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA) Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen korona virüs aşısına onay vermesinin ardından bugün bir haber de Fransa'dan geldi.

Fransa'nın ilaç kurumu Haute Autorité de la Santé (HAS), Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen Covid-19 aşısının yaygın kullanımı için onay verdi. HAS tarafından yapılan açıklamada, “Aşı, yaşlılar da dahil olmak üzere 16 yaş ve üstü kişiler için kullanılabilir" ifadesine yer verildi.

Hükümet toplu aşılama programına Pazar günü başlanacağını duyurarak, yaşlılara ve sağlık personeline öncelik verileceğini bildirdi.

Pfizer ve BioNTech aşısına ilk İngiltere onay vermişti.

Türkiye'de aşı çalışmalarının ne zaman yapılacağı ise belirsizliğini koruyor.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN