İsrail'de eczacıya 'yanlışlıkla' Kovid-19 aşısı yapıldı

İsrail'de eczacıya 'yanlışlıkla' Kovid-19 aşısı yapıldı

İsrail'de bir eczacıya ABD’li Pfizer ve Alman BioNTech tarafından geliştirilen aşıdan ‘yanlışlıkla’ dört doz yapıldı. Eczacı, durumunun iyi olduğunu yalnızca aşının yapıldığı noktada kızarıklık ve acı olduğunu söyledi.

Pazar günü aşı uygulaması başlanan İsrail’de, bir eczacıya ABD’li Pfizer ve Alman BioNTech tarafından geliştirilen aşıdan ‘yanlışlıkla’ dört doz yapıldı.

The Times of Israel'in aktardığına göre, Maccabi Sağlık Hizmetleri’nde görevli eczacı Uday Azizi, kendisine aşı yapan sağlık görevlisinin Pfizer’in dağıttığı şişelerin her birinde beş hatta bazılarında daha fazla doz aşı olmadığını bilmediğini söyledi.

"KENDİMİ İYİ HİSSEDİYORUM"

Şişedeki bir dozun daha önce başka birine uygulandığının düşünüldüğünü belirten Azizi, “Geri kalan dört dozu da bana yapmış. Ama kendimi iyi hissediyorum. Bir sorun yok” dedi.

"AŞININ YAPILDIĞI YERDE KIZARIKLIK VE ACI VAR"

Aşıyı olduğu merkezdeki görevliler hatayı fark edince Azizi’den hastaneye gidip kontrol yaptırmasını istedi. Tetkikler sonucunda her şeyin yolunda olduğunu anlatan Azizi, “Sadece çok hafif yan etki hissettim. Bir de aşının yapıldığı noktada kızarılıklık ve acı var biraz” diye konuştu.

Azizi, aşının iki doz yapıldığını anımsatarak, “Sanırım ilkinde dört doz olsam da üç hafta sonra bir doz daha olacağım” dedi.

İsrail’deki ulusal aşılama programı kapsamında sağlık çalışanları ve 60 yaş üstüne öncelik verildi. Sağlık Bakanı Yuli Edelstein, dün iki günde 30 bin kişinin aşılandığını açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN