Kovid-19 aşılarından yüzde bir KDV alınacak

Kovid-19 aşılarından yüzde bir KDV alınacak

Kovid-19 aşılarından yüzde bir oranında KDV alınacak.

Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan Kovid-19 aşılarından yüzde 1 oranında Katma Değer Vergisi (KDV) alınacak.

KDV ORANI YÜZDE 1

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan mal ve hizmetlerde uygulanacak KDV oranlarının tespiti ile ilgili karara geçici bir madde ekleyen Cumhurbaşkanı kararına göre, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan Kovid-19 aşılarının 31 Aralık 2021 tarihine kadar tesliminde, bu kararın 1. maddesinin birinci fıkrası (b) bendinde belirtilen vergi oranı (yüzde 1) uygulanacak.

SÜRE DE UZALTILDI

Aynı kararla, söz konusu karara eklenen geçici 6. maddeyle, bu madde kapsamında yer alan hizmetler için uygulanacak KDV oranını 31 Aralık'a kadar yüzde 8 olarak belirleyen hükmün süresi, 31 Mayıs 2021 tarihine kadar uzatıldı.

TÜRKİYE AŞI BEKLİYOR

Türkiye korona aşısı için Çin ile anlaşmış ve hükümet ilk dozların 11 Aralık'ta Türkiye'ye geleceğini açıklamıştı. 

Çinli şirket de Faz-3 sonuçlarını 11 Aralık'ta açıklayacağını duyurmuştu. Fakat bugüne kadar aşı ve sonuçları ile ilgili herhangi bir adım atılmadı

Türkiye, şu ana kadar 50 milyon doz aşı sipariş verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN