Trump'tan Moderna açıklaması: Dağıtıma hemen başlanacak

Trump'tan Moderna açıklaması: Dağıtıma hemen başlanacak

ABD’de Pfizer ve BioNTech'in aşısının ardından Moderna'nın çalışmasının FDA'dan onay alması beklenirken Trump’tan ilginç bir açılama geldi. Aşının onay aldığını söyleyen Trump, "Dağıtıma hemen başlanacak" dedi.

Koronavirüs dünyadaki etkisini sürdürürken aşılarla ilgili sıcak gelişmeler art arda gelmeye devam ediyor.  

ABD’de Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) Pfizer ve BioNTech'in aşısına onay verilmesinin ardından Moderna da kullanıma uygun bulundu fakat henüz onaylanmadı. FDA ikinci aşıyla ilgili henüz resmi kararını açıklamazken, ABD Başkanı Donald Trump hızlı davrandı ve Twitter hesabı üzerinden kritik bir açıklama yaptı.  

Trump, “Moderna’nın aşısı büyük bir çoğunlukla onay aldı. Dağıtımına hemen başlanacak” ifadelerini kullandı. 

Kısa süre sonra salgınla ilgili bir mesaj daha paylaşan Başkan Trump, “Çin virüsü, Avrupa ve dünyanın diğer bölgelerini sertçe vuruyor. Aşılar yolda” yazdı. 

 

 

DANIŞMA KURULU UYGUN DEDİ 

FDA Danışma Kurulu, daha önce Pfizer-BioNTech’in aşısına yaptığı gibi, Moderna için de acil kullanıma uygun olduğuna dair görüş belirtti. 

Kurul, aşının faydalarının 18 yaş ve üstü kişilerde risklerinden daha ağır bastığını 0 karşı 20 oyla onaylarken, 1 çekimser oy kullanıldı. Geçtiğimiz hafta aynı heyet Pfizer ve BioNTech'in aşısını desteklemiş, bir gün sonra da FDA acil kullanım yetkilendirmesi vermişti. 

Aşıyla ilgili resmi kararı ise FDA’nın kısa süre içinde açıklaması bekleniyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN