İsveç'te Kovid-19 tedbirleri artırılıyor

İsveç'te Kovid-19 tedbirleri artırılıyor

Koronavirüse karşı sürü bağışıklığı çözümünü deneyen ve sonuç alamayan İsveç'te tedbirler artırılıyor. 10 Ocak'tan itibaren geçerli olacak tedbirler kapsamında hükümet alışveriş merkezlerini ve toplu taşımayı kapatma yetkisine sahip olacak ve kuralları çiğneyen insanları cezalandıracak.

İsveç hükümeti, koronavirüs salgınının yayılmasını durdurmak için yeni tedbirler alıyor. Daha önce sürü bağışıklığı yöntemini deneyen İsveç hükümeti, bu hamlesinden sonuç alamamıştı. Yeni yasa uyarınca İsveç hükümeti 10 Ocak 2021'den itibaren alışveriş merkezlerini ve toplu taşımayı kapatma yetkisine sahip olacak ve kuralları çiğneyen insanları cezalandıracak.

Reuters'da yer alan habere göre, Sağlık Bakanı Lena Hallengren düzenlediği basın toplantısında, "Çok ciddi durumlarda, hükümet, kalabalığı önlemek için daha kapsamlı tedbirler alabilecek" dedi. Hallengren, konuşmasını söyle sürdürdü: "Buna mağazaların, toplu taşıma araçlarının, alışveriş merkezlerinin veya yeni yasanın kapsamına giren diğer türdeki işletmelerin kapatılması dahildir."

YASA EYLÜL'E KADAR YÜRÜRLÜKTE

Yasa yenilenmediği sürece Eylül ayına kadar yürürlükte kalacak.

Hükümet başlangıçta yasayı Mart ayında çıkarmayı planlamıştı, ancak ikinci dalganın ortaya çıkmasıyla takvimi öne çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN