AB'de ilk koronavirüs aşısı vuruldu

AB'de ilk koronavirüs aşısı vuruldu

AB'de ilk koronavirüs aşısı yapıldı. İlk olarak Almanya, Macaristan ve Slovakya'da başlanan aşılamanın, bugün tüm AB ülkelerinde başlaması bekleniyor.

Avrupa Birliği'nde koronavirüs aşısı vurulmaya başlandı. Aşıların yapılmasına koordineli bir biçimde pazar günü başlanması beklenirken Almanya, Macaristan ve Slovakya'da ilk aşılar, teslimattan hemen sonra cumartesi günü yapıldı.

Kalan ülkeler ise aşılamaya bugün eş zamanlı olarak başladı.

1000.jpeg

Bugün aşılamaya başlayan ülkeler şöyle:

"Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovenya, Yunanistan."

AB'den önce aşılama çalışmalarına başlayan ülkeler ise şöyle: 

"Çin, Rusya, İngiltere, Kanada, ABD, İsviçre, Sırbistan, Singapur, Suudi Arabistan"

ALMANYA'DA AŞILANAN İLK KİŞİ 101 YAŞINDA

Magdeburg kenti yakınlarındaki Halberstadt beldesinde bir yaşlı bakım merkezinde kalan 101 yaşındaki Edith Kwoizalla, Almanya'da Kovid-19 aşısı yaptıran ilk kişi oldu.

Alman medyasında yer alan haberlerde, yaşlı bakım merkezinde 50 kişiye, Biontech ile Pfizer şirketinin ürettiği aşıdan yapıldığı, bunlardan 10'nun çalışanlar olduğu ifade edildi.

Resmi toplu aşılamanın yarın başlayacağı Almanya'da 80 yaşın üzerindeki kişiler ile risk altında bulunan hemşire ve hastane personeli aşı önceliğine sahip.

Macaristan'da ise başkent Budapeşte'deki bir hastanenin çalışanları aşılanırken, Slovakya'da ise aşıyı ilk yaptıran 60 yaşındaki salgın hastalıklar uzmanı Vladimir Krcmery oldu.

1000-1.jpeg

AB ÜLKELERİNİN TAMAMINA AŞI ULAŞTI

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, aşıların AB ülkelerine teslim edildiğini videolu bir mesajla duyurmuştu. "Zor bir yılda yeni bir sayfa açmaya başlıyoruz" diyen von der Leyen, teslimatların yapıldığını, yarın Avrupa'nın genelinde sağlık görevlilerinin aşıları yapmaya başlayacağını bildirmişti.

ÖNCELİK SIRASINA YEREL HÜKÜMETLER KARAR VERECEK

İlk teslimatın her ülke için 10 bin doz ile sınırlı olduğu belirtiliyor. Aşılama programında kimlere öncelik verileceğine Brüksel değil yerel hükümetler karar verecek.

Yaklaşık 450 milyon nüfuslu Avrupa Birliği'nde, salgının başından bu yana en az 16 milyon vaka rapor edildi, 336 bin kişi hayatını kaybetti. Yapılan testlerin yetersizliğinden ve veri eksikliğinden dolayı gerçek sayının çok daha fazla olduğu biliniyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN