Mutasyon sonrası Japonya’dan kapanma kararı

Mutasyon sonrası Japonya’dan kapanma kararı

İngiltere’de yeni tip koronaviürün (Kovid-19) mutasyonu tespit edilmesi Japonya, kapanma kararı aldı. Ülkeye, bir ay boyunca yabancı uyruklu kişiler giriş yapamayacak.

Dünya son bir yıldır mücadele ettiği Kovid-19 salgınını yenememişken şimdi de mutasyonu ile uğraşıyor. İngiltere’de ortaya çıktıktan sonra başka ülkelerde de görülen kovid-19’un yeni bir varyantının tespit edilmesi sonucu Japonya, yabancı uyruklu kişilerin ülkeye girişini Ocak ayı sonuna kadar yasakladı.

İngiltere’de tespit edilen ve daha bulaşıcı olduğu belirtilen koronavirüsün yeni varyantı, dünyada endişenin artmasına neden oldu.

Japonya hükümetinin aldığı karara göre, 28 Aralık’tan Ocak sonuna kadar yabancı uyruklu kişilerin ülkeye girişi yasaklandı. Japonya vatandaşlarının ülkeye giriş yapabileceği, ancak 14 gün karantinada kalmaları gerektiği belirtildi.

Kovid-19'un mutasyonuna İngiltere'den sonra, Güney Afrika, Hollanda, İsveç ve İspanya gibi ülkelerde rastlandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN