İtalyan David Maria Sassoli Avrupa Parlamentosu Başkanı seçildi

İtalyan David Maria Sassoli Avrupa Parlamentosu Başkanı seçildi

Tartışmalı Avrupa Parlamentosu Başkanlık seçimleri tamamlandı. Yapılan oylamaya göre AP'nin yeni başkanı İtalyan David Maria Sassoli oldu.

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerde mayıs ayındaki seçimlerin ardından yeni dönemine başlayan Avrupa Parlamentosu'nda (AP) başkanlık seçimi yapıldı.

Sosyal Demokratlar'ın (S&D) adayı İtalyan David Maria Sassoli bu göreve seçilen isim oldu.

AP'de bu görev için Avrupa Yeşiller Partisi'nin (EFA) adayı Alman Ska Keller, Avrupa Birleşik Solu-İskandinav Yeşil Solu'nun (GUE/NGL) adayı İspanyol Sira Rego ve Avrupa Muhafazakarları ve Reformistleri (ECR) adayı Çekyalı Jan Zahradil yarıştı.

AB kurumları içinde doğrudan halk tarafından seçilen tek organ olan AP'nin başkanı, 751 temsilcinin bulunduğu parlamentoda üyelerin oy çokluğuyla belirleniyor.

AP üyeleri 5 yıllığına seçilirken, AP başkanı her 2,5 yılda değişiyor.

Kurallar gereği birinci turda salt çoğunluğu sağlayamayan adaylar ikinci turda yarıştı. Sosyal Demokratların adayı Sassoli 345 oy aldı.

Avrupa Yeşiller Partisinin adayı Alman Ska Keller 119, Avrupa Birleşik Solu-İskandinav Yeşil Solunun adayı İspanyol Sira Rego 43 ve Avrupa Muhafazakarları ve Reformistleri adayı Çekyalı Jan Zahradil 160 oyda kaldı.

DAHA ÖNCEKİ BAŞKAN DA İTALYAN'DI

Böylece 63 yaşındaki Dassoli, AP'nin başkanlığını, İtalyan Antonio Tajani'den devralacak.

Eski gazeteci olan Sassoli, 1 Temmuz 2014'te AP Başkan Yardımcısı olarak seçilmişti.

DAVID MARIA SASSOLI KİMDİR?

30 Mayıs 1956 İtalya doğumlu David Maria Sassoli, İtalyan gazeteci ve politikacı. Sassoli, Demokrat Parti üyesi ve 2009'dan bu yana Avrupa Parlamentosu'nda görev yapıyor..

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN