İTÜ'li Halit Ayar'ı katleden caniler tutuklandı

İTÜ'li Halit Ayar'ı katleden caniler tutuklandı

İstiklal Caddesi'nde İTÜ'lü Halit Ayar'ın bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan iki saldırgan Emrah Yaşar ve Erhan Kurdal, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İstanbul'un Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi'nde İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) mezunu 23 yaşındaki Halit Ayar'ın bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili soruşturma devam ediyor.

Olayın ardından kaçan saldırganları yakalamak için polis ekipleri, Beyoğlu ve Fatih'te operasyonlar düzenledi. Yakalanan cinayet şüphelileri Emrah Yaşar ve Erhan Kurdal, Cinayet Büro Amirliği'nde sorgulandı.

Sorgularının ardından iki zanlı, bu sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Cinayet zanlısı Emrah Yaşar, gazetecilerin sorusu üzerine "Pişmanım" dedi. Adliyedeki sorguları tamamlanan 2 zanlı, tutuklama talebiyle mahkemeye gönderildi. Zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SABIKALARI KABARIK

Saldırganlardan Emrah Yaşar'ın gasp suçundan tutuklu olduğu Kırklareli Cezaevi'nden bir hafta izinli olarak çıktığı öğrenildi. Yaşar'ın, 'gasp', 'hırsızlık', 'uyuşturucu kullanma', 'kasten yaralama' suçlarından kaydı var.

Diğer saldırgan Erhan Kurdal'ın da 'gasp' ve 'uyuşturucu kullanma' suçlarından sabıkasının bulunduğu bildirildi.

NE OLMUŞTU?

İTÜ Elektrik Mühendisliği'nden bu yıl mezun olan Halit Ayar, iki arkadaşıyla birlikte oturduğu Tünel tramvay durağında saldırıya uğramıştı.

Emrah Yaşar ve Erhan Kurdal, bira almak için para istedikleri Ayar ile arkadaşına bıçak ve kırdıkları şişe ile saldırıda bulunmuştu.

Emrah Yaşar'ın bıçakladığı Ayar hayatını kaybetti, arkadaşı Sinan Nalçacı'yı ise yaralanmıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN