İYİ Parti'den erken seçim çağrısı: Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi değişmeli

İYİ Parti'den erken seçim çağrısı: Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi değişmeli

İYİ Parti adına 2020 yılının değerlendirmesini yapan İyi Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin yasamanın işlevini düşürdüğünü ve yürütmeyi denetlenemez konuma getirdiğini kaydetti. Tatlıoğlu, Türkiye'deki siyasal iklimin değişmesi için derhal seçime gidilmesi gerektiğini söyledi.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, 2020 yılında parti olarak 27. Yasama Dönemi içinde 250 adet Kanun Teklifi, 437 adet Araştırma Önergesi, 3 bin 408 adet de Soru Önergesi verdiklerini söyledi. 3 bin 408 soru önergelerinin sadece 2 bin 33'üne yanıt bulabildiklerini belirtti. TBMM Başkanlığı ise İyi Parti'nin 22 soru önergesinin hiçbirini yanıtlamadı.

"DEVLET, ŞAHISLAR ÜZERİNDEN VARLIĞINI İFADE EDEMEZ"

Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin yasamanın işlevini düşürdüğü gibi yürütmeyi denetlenemez konuma sürüklediğini belirten Tatlıoğlu, "Şahıslar üzerinden kendini ifade eden bir devlet aygıtının varlığı tartışmaya açık hale gelir. Tüm bu kurumlar, milletimize hizmet ettiği müddetçe varlıkları güçlenir, kanundan, kuraldan, evrensel kaidelerden uzaklaştıkça etki kabiliyetini yitirir. Geçen 2 buçuk yıllık süreçte bunu kerelerce yaşadık. Neredeyse tüm makro göstergelerde sıkışmış bir ekonomi tablosu ile karşı karşıyayız" diye konuştu.

"GELİR DAĞILIMINDAKİ BOZULMA DERİNLEŞİYOR"

Türkiye'nin her yaş grubunu kapsayan yaygın bir işsizlikle karşı karşıya olduğunu kaydeden İyi Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, "Enflasyon, orta ve dar gelirli vatandaşlarımızın yaşam standardını aşağı çekiyor. Gelir dağılımdaki bozulmayı derinleştiriyor. Asgari ücret, ortalama ücret halini almaktadır. Tüm bu hususlar, içine düştüğümüz 'fakirlik kapanı'nın farklı görünümleridir. AK Parti hükümetlerinin denetime karşı duyduğu alerjinin Türk milletinin sırtına yüklediği maliyetler taşınamaz bir noktaya gelmiştir" dedi.

KAPANAN ŞİRKET SAYISI YÜZDE 221 ARTTI

2021 yılında İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in başlattığı esnaf gezileriyle Türkiye'nin gerçek sorunlarının ekonomi, işsizlik, iş yeri kapanmaları, yüksek maliyetler geçim sıkıntısı olduğunu yakından gördüklerini dile getiren Tatlıoğlu, "Aralık 2020'ye ilişkin kurulan ve kapanan şirket istatistiklerine göre, kapanan şirket sayısı yüzde 221,46 artışla 3 bin 160 oldu. Kasım 2020'de kapanan şirket sayısı 983 olarak kayıtlara geçmişti. Aralık 2020'de kapanan şirket sayısı yüzde 43,57 arttı. 2020'nin tamamında kapanan şirket sayısı yüzde 16,44 artışla 15 bin 366 oldu. Esnafımızın kayıtlara geçmeyen ve devam eden durumu ciddi bir kanama arz etmektedir" ifadelerini kullandı.

"SARAYDAN ÇIKMADAN MİLLETLE BÜTÜNLEŞİLEMEZ"

"Esnafımızın durumunu ona anlatanlar mı yoksa bizim gördüklerimiz mi farklı hiç olmazsa milletin terazisine bu vesile ile çıkmış oluruz" diyen İyi Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütün saraylar aynıdır saraylar eleştiriye kördür, sağırdır. Çünkü saraydaki azınlık her zaman her ülkede mutludur, saraydan çıkmadan milletle bütünleşmeden ne sorunlar görülür ne de sorunlara çözüm üretilir.

Sayın Erdoğan'ın bugün esnafla ilgili Halkbank kredilerinin ertelenmesine de buna Akşener etkisi diyoruz. Gerçekten esnaf üzerinden Türkiye'nin durumunu siyasetin gündemine aktardı Sayın Akşener hiç olmazsa böyle bir etkiye sebep verdiği için de mutludur. "

İYİ PARTİ'DEN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

Ipsos'un yaptığı tüketici güven endeksini paylaşan Tatlıoğlu, Ocak 2021 itibarıyla dünyada tüketici güveninin en düşük olduğu ülke 100 üzerinde 31.7 puan ile Türkiye olduğunu, araştırma kapsamındaki ülkelerin güven ortalamasının ise 45 civarında gerçekleştiğini belirtti.

İyi Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, 2020 yılını değerlendirdiği konuşmasını 'erken seçim' çağrısı yaparak tamamladı: Türk insanı 2020'yi kaybetmiş, 2021'den ise umutsuz olmaması için yürütmenin bizlerin sesini duyması ve buna kulak vermesi ve Türkiye'yi 2021'de siyasal iklimin değişmesi için bir seçime götürmesi artık şarttır. Çok daha yukarılarda bir Türkiye, yükselen bir Türkiye mümkündür bunun için siyasal iklimin değişmesi gerekmektedir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN