İzmir 'bağışlara el konmasın' önlemi aldı: ‘Halkın Bakkalı’ formülü

İzmir 'bağışlara el konmasın' önlemi aldı: ‘Halkın Bakkalı’ formülü

Salgın döneminde belediyelerin yardım kampanyalarının durdurulup bağışlara el konmasıyla yaşanan gerilimin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi ‘Halkın Bakkalı’ adı altında farklı bir yol izlemek zorunda kaldı.

Depremin vurduğu İzmir yaralarını sarıyor... Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in başlattığı ‘Bir Kira Bir Yuva’ ve ‘Halkın Bakkalı’ kampanyaları ile 48 saatte 38 milyon lira toplandı. Yardımlara el konulmasını engellemek için bu kez bankasız yönteme başvuran Başkan Soyer şunları söyledi: Gücü olanla, ihtiyacı olanı buluşturuyoruz. Elimize para değmiyor. Ortada el konulacak bir para da yok.

6.6 ile sarsılan ve 114 canın yitirildiği İzmir’de yaralar sarılıyor. Kolları ilk günden beri sıvayan ve bütün imkanları seferber eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer medyanın kendilerini görmezden geldiğini söyleyerek tepki gösterdi.  

Sputnik’te yer alan habere göre Soyer “Arama kurtarma ve yardım faaliyetlerinde Büyükşehir yok sayıldı. Televizyon kanallarında her şehirden gelen itfaiyesi ile ilgili röportaj yapıldı ama İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni görmedik. Sanki Büyükşehir başka şeylerle meşgulmüş gibi, sanki o büyük kurumsal yapı başka bir derdi varmış gibi, sanki hiç alanda yokmuş gibi. Ne Büyükşehir’in çadırı göründü ne de itfaiyesi. Oysa ki biz ‘bir kira bir yuva’ kampanyasıyla 48 saatte 21 milyon TL kira yardımı, ‘halkın bakkalı’ kampanyasıyla 17 milyon TL topladık. Ankara’dan valiliğe gönderilen miktar ise 24 milyon lira” dedi.  

Sözlerini sürdüren Soyer “’Bir kira bir yuva’ kampanyasıyla kira desteğini 5 ay için 10 bin lira olarak tespit ettik. 48 saat içinde 21 milyon 174 bin lira vatandaşlarımız destek verdiler. Bu yaklaşık olarak 2 bin 117 konut demek. 2 bin 117 vatandaşımızı çadırdan kurtarıp 5 aylık kirasını peşin yatıracak şekilde yardım geldi. Büyükşehir belediyesi olarak kentsel dönüşüm kapsamında 4 blok yapmıştık, satışa çıkaracaktık ama satışı iptal ettik, 224 konutumuzu depremzedelerin kullanımına açıyoruz. Hilton otelinin yüzde 23 hissesi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Büyük hissedar şirketle anlaştık 380 odanın tamamı depremzedeler için kullanıma açılacak.” 

Öte yandan İçişleri Bakanlığı’nın Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinin koronavirüs salgını nedeniyle zor durumdaki vatandaşlara yardım için başlattığı kampanyada toplanan paralara el koyması sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi depremzedeler için başlattığı kampanyada bu ihtimali düşünerek temkinli davrandı.  

Paraya el konulmaması için Başkan Tunç Soyer izledikleri yöntemi şöyle anlattı: “Biz gücü olanla, ihtiyacı olanı buluşturuyoruz. Elimize para değmiyor. Dolayısıyla ortada el konulacak bir para da yok.” 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN