İzmir'de arama kurtarma çalışmaları tamamlandı! İşte deprem sonrası bilanço

İzmir'de arama kurtarma çalışmaları tamamlandı! İşte deprem sonrası bilanço

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, 6.9 büyüklüğünde depremin yaşandığı İzmir'de arama-kurtarma ekiplerinin çalışmalarını tamamladığını duyurdu.

AFAD Başkanı Güllüoğlu, İzmir'de 30 Ekim Cuma günü meydana gelen depremin ardından enkazda kalanları arama-kurtarma çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Güllüoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Arama-kurtarma ekipleri çalışmalarını tamamladı. Emeği geçen, ucundan tutan her bir çalışana, gönüllüye teşekkür ederiz. En kalbi şükranlarımızla. Diğer konularda ise yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

1.jpg

BAKAN KURUM'DAN ÖNEMLİ UYARI: RİSKLİ BİNALARDA OTURMAYALIM

Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir AFAD Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Kurum, "Artık enkaz kaldırma çalışmalarına başladık, sadece bir alanda enkaz kaldı. Orada da hassas bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

"Kentsel dönüşüm, ülkemiz için terörle mücadele kadar önemlidir" diyen Kurum, "17 bina enkazında ve etrafında riskli görülen binalarda yerinde uygulamalar yapacağız. Yeni yapacağımız konutlar zemin artı 5'i geçmeyecek. Tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Riskli binalarımızın tespitlerini yaptıralım, riskli binalarda oturmayalım" ifadelerini kullandı.
TOKİ'nin en geç 1 ay içinde konutların inşasına başlayacağını açıklayan Kurum, "1 yıl içinde de konutları teslim edeceğiz" diye konuştu.

volva.jpg

3 MİLYON LİRAYA YAKIN YARDIM YAPILDI

Kurum, bugüne kadar yapılan taşınma ve kira yardımı toplamının ise 2 milyon 865 bin liraya ulaştığını açıkladı.

İzmir'in 13 ilçesinde yaklaşık 7 bin 600 kapasiteli kamu misafirhanesi bulunduğunu ifade eden Kurum, "Şu an 208 depremzede kalıyor. Yeteri kadar yerimiz var, vatandaşlarımızı kamu misafirhanelerimizde misafir edebiliriz" dedi.

2.jpg

İZMİR'DE SON DURUM

AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre; İzmir'deki depremde can kaybı sayısı 114 olarak belirlenirken, 1035 kişinin yaralandığı belirtildi. Yaralılardan 898'i taburcu edildi, 137 kişinin ise tedavisi devam ediyor.

AFAD, 30 Ekim'deki depremin ardından 45'inin büyüklüğü 4'ün üzerinde olmak üzere toplam 1713 artçı sarsıntı kaydedildiğini açıkladı.

178 ACİL YIKILACAK VE YIKIK BİNA TESPİT EDİLDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrası hasar tespiti yapılan bina sayısına ilişkin bilgi verdi.

Bakan Kurum, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, hasar tespiti yapılan binalara ilişkin infografiğe yer verdi. Kurum, "İzmir’de 942 personelimizle hasar tespit çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Tespitlerimizi bir an önce tamamlayarak kentsel dönüşüm çalışmalarımızı başlatacak, vatandaşlarımızın yarasını saracağız." ifadelerini kullandı.

el62e3rxiaahifv.jpg

Bakan Kurum'un paylaştığı infografikte, acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık bina 178, bağımsız bölüm 3 bin 162, orta hasarlı bina 176, bağımsız bölüm 3 bin 2, az hasarlı bina 1143, bağımsız bölüm 18 bin 189, hasarsız bina 16 bin 858, bağımsız bölüm 102 bin 582 olmak üzere, hasar tespiti yapılan toplam bina sayısının 18 bin 355, bağımsız bölüm sayısının ise 126 bin 935 olduğu bildirildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN