Japonya'dan katı mutasyon tedbiri: Kimse giremeyecek

Japonya'dan katı mutasyon tedbiri: Kimse giremeyecek

Japonya hükümeti ülkede mutasyona uğramış koronavirüsün yayılmaması amacıyla ocak ayı sonuna kadar yabancıların ülkeye girişini yasakladı.

Japonya, koronavirüsün yeni türünün ülkeye girişini engellemek için ocak ayı sonuna kadar yabancıların ülkeye girişini yasakladı.

İngiltere’de tespit edilen ve daha bulaşıcı olan Covid-19’un yeni türü nedeni ile dünya alarma geçti. Japonya’da dün İngiltere'den ülkeye döndüğü tespit edilen 5 kişide mutasyona uğramış koronavirüse rastlanmıştı. Ülkede yeni Covid-19 türüne rastlanmasının ardından hükümet yeni türün yayılmasını engellemek amacı tedbirleri sıkılaştırdı.

YURTDIŞINDAN GELEN JAPONLARA KARANTİNA

Hükümet, 28 Aralık’tan itibaren Ocak ayı sonuna kadar yabancı uyrukluların ülkeye girişini askıya alınacağını açıkladı. Japon vatandaşları ile ülkede oturum izni bulunan yabancılara ise ülkeye girişlerinde 14 günlük karantina uygulamasının şart koşulacağını kaydeden hükümet, söz konusu kişilerin kalkış noktalarından ayrılmadan 72 saat önce yaptırdıkları Covid-19 testinin negatif sonucunu ibraz etmelerinin zorunlu olacağını aktardı.

Japonya Sağlık Bakanı Norihisa Tamura dün yaptığı açıklamada, İngiltere'den döndüğü tespit edilen 5 kişide Covid-19'un mutasyona uğramış yeni tipine rastlandığını açıklamıştı. Bugün ise 2 kişide daha yeni Covid-19 türünün doğrulandığı belirtildi.

Japonya'da salgının başından bu yana 219 bin 114 kişi koronavirüse yakalanırken, 3 bin 220 kişi ise virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN