Kadim kent Halep'e veda: Gözleri yaşartacak içler acısı hali havadan görüntülendi

Kadim kent Halep'e veda: Gözleri yaşartacak içler acısı hali havadan görüntülendi

Savaş öncesi 4 milyon kişinin yaşadığı kadim kent Halep, Suriye'nin ticari başkentiydi. Rejime karşı Muhaliflerin 2012'de kentte bazı mahalleri ele geçirmesinden sonra bombardımanlar başladı. Rejim yanlısı yabancı terörist gruplar ile rejim kuşatmasındaki Halep'teki ümitsizlik havadan görüntülendi.

4 milyon kişinin yaşadığı Halep, Suriye'nin ticari başkentiydi. Rejime karşı Muhaliflerin 2012'de kentte bazı mahalleri ele geçirmesinden sonra bombardımanlar başladı. Büyük tahribata yol açan rejimin varil bombalı saldırıları kentteki yıkımın boyutunu artırdı. 4 bin yıllık Halep'in eski şehri büyük hasar gördü. Kentin simgelerinden Emevi Camii, kale ve sur tahribata maruz kalan çok sayıda tarihi yerlerinden sadece bazıları.

Rusya'nın da desteğiyle kadim şehir Halep düştü. Rejim yanlısı yabancı terörist gruplar ile rejim kuşatmasındaki Halep havadan görüntülendi. İşte "elveda Halep" dedirten o görüntüler...

KADİM KENT HALEP'E VEDA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN