Kafeler, restoranlar ve lokantalar 15 Ocak’ta açılacak mı? Gözle İçişleri Bakanlığı genelgesinde

Kafeler, restoranlar ve lokantalar 15 Ocak’ta açılacak mı? Gözle İçişleri Bakanlığı genelgesinde

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında uzun zamandır sadece gel-al hizmeti ile çalışmalarını sürdüren restoran, lokanta ve kafe gibi işletmelerle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre; kafeler, restoranlar ve lokantalar 15 Ocak’ta müşteri kabul edebilecek.

Hürriyet yazarı Orkun Ün, yazdığı köşesinde 15 Ocak 2021 itibarıyla yeni normalin başlayacağını öne sürdü. Ün, eskisi gibi kafelerde, restoranlarda ve lokantalarda oturabileceğimiz, keyif süreceğimiz yeni normalin başlayacağını iddia etti.

KAFE, RESTORAN VE LOKANTALAR 15 OCAK'TA AÇILACAK MI?

Kafe, restoran ve lokantaların durumunun Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyelerinin tavsiyeleri doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda nihai kararın verileceği söyleniyor.

Hürriyet Gazetesi yazarı Orkun Ün, 15 Ocak 2021 yılı itibarıyla yeni normalin başlayacağını iddia etti. 

Ün'ün yazısında; birçok kişinin 15 Ocak tarihine işaret ettiğini vurgulayarak, cuma akşamı birkaç kişiyle konuştuğunu anlattı. Her şeyin planlandığı gibi gitmesi durumunda 15 Ocak’ta yeni normalin başlayacağını ileri süren Ün, haziran ayı başında girilen döneme yeni normal dendiğini ve eski hayata kısmen de olsa dönüldüğünü anımsatarak, Ocak ayının ayın 15’inde de aynısının olacağını iddia etti.

Restoran ve kafelerin saat sınırlamasıyla yeniden açılacağını savunan Ün, gece yarılarına kadar oturmanın ilk aşamada olmayacağını kaydederek, yüzde 50 kapasiteyle müşteri kabul etme düzeninin pek başarılı olmadığını belirtti.

Kontrolü sağlamanın büyük bir dert olduğunu aktaran Ün, bundan dolayı bu defa kapasın sınırlamasınından çok HES koduyla önlemlerin alınmasının gündemde olduğunu ifade ederek, HES kodu sorgulanarak, müşterilerin içeriye alınacağını söyledi.

2 haftalık deneme sürecinin ardından ocak ayı sonuna doğru, saat sınırlamasının kalkacağını kaydeden Ün, restoran ve kafelerin ruhsatlarındaki saate göre çalışmalarına izin verileceği bilgisini paylaşarak, büyük bir yol kazası olmaması durumunda şubat ayının başında herkesin restoranlarda, kafelerde eskisi gibi oturabileceğini öne sürdü.

kafeler-restoranlar-ve-lokantalar-15-ocakta-acilacak-mi-gozle-icisleri-bakanligi-genelgesindee.jpg

KULÜP, DİSKO VE BARLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Bar, kulüp ve disko diye tabir edilen eğlence mekânları için iyi haber almadığına işaret eden Ün, insan kalabalığının çok fazla olduğu, temasın kontrolsüz bir şekilde yaşandığı bar, kulüp ve diskoların ocak ve şubat aylarında açılmayacağını, onlarda da durumun yaz başına kadar belli olacağını açıkladı.


KAFE, RESTORAN VE LOKANTALARIN ÇALIŞMA SAATLERİ

İçişleri Bakanlığı'dan 20 Kasım 2021’de başlayan yeni tedbirlerlele alakalı daha evvel yayımlanan genelgede şu ifadeler paylaşılmıştı;

Kokanta, restoran, kafe, pastane, kafeterya gibi yeme ­içme yerlerinin 10.00-20.00 saatleri arasında paket servis ya da ‘gel­-al’ hizmeti verecek biçimde açıl olacağı,

Lokanta, restoran ya da online yemek sipariş firmalar tarafından saat 20.00'den sonra yalnızca telefonla veya online sipariş üzerine paket servis hizmeti verebileceği belirtilmişti.

Sokağa çıkma yasağı ve diğer tedbirlerin alındığı 1 Aralık 2020 tarihli yeni tip koronavirüs (Kovid-19) genelgesinde de sokağa çıkma kısıtlamasında lokanta ve restoran gibi işletmelerin çalışma saatlerine yönelik detaylı bilgiler paylaşıldı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN