Kamala Harris 'Vogue' dergisine kapak oldu

Kamala Harris 'Vogue' dergisine kapak oldu

ABD'de Başkan Yardımcısı olarak seçilen ve yemin edip göreve başlamaya hazırlanan Kamala Harris, ünlü moda dergisi Vogue’a kapak oldu. Dergi henüz satışa çıkmadan konuşulmaya başlandı.Derginin kapak için seçtiği fotoğraf ‘cilt tonunun beyazlaştırıldığı’ yönünde eleştirilerin odağı oldu.

ABD'de müstakbel başkan yardımcısı Kamala Harris, daha göreve başlamadan 'Vogue' dergisine kapak oldu.Derginin şubat sayısı yakında piyasada da satılmaya başlanacak ama daha satışa çıkmadan bu kapak ülkede gündem oldu.

ABD’de sosyal medyada Kamala Harris‘in Vogue dergisine kapak olması tartışıldı. Bazı ABD’li vatandaşlar Harris’e tepki gösterirken destek olanlar da oldu. Derginin kapak için seçtiği fotoğraf ‘cilt tonunun beyazlaştırıldığı’ yönünde eleştirilerin odağı oldu. 

Yeni seçilen Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e  sosyal medyadan yürütülen eleştirilere göre herkesin onun temsil ediliş şeklinden memnun olmadığı dile getirilirken Vogue, fotoğrafta Harris’in bilinçli bir şekilde cilt tonunun değiştirildiği suçlamalarını reddetti.

Tepki uyandıran kapak fotoğrafında Harris, koyu renkli bir takım elbise ve Converse spor ayakkabıyla poz verirken diğerinde ise kollarını kavuşturarak pudra mavisi bir takım elbiseyle kameraya gülümsüyor.

TWİTTER'DAN ELEŞTİRİ YAĞDI

Sosyal medya kullanıcıları attıkları twitlerde  Kamela Harris'i sert şekilde eleştirirken atılan twitlerden bazıları şu şekilde:

“Seçilmiş VP-Seçilmiş Kamala Harris’in Vogue kapağının neden kötü olduğunu anlamayan insanlar asıl noktayı kaçırıyor, resmin kendisi resim kadar kötü değil. Sadece Vogue standartlarının çok altında. Bunu düşünmediler. Ev ödevinin zamanı geldiği sabah bitmiş gibi. Saygısızlık"

 

 

Bir başka twitter kullanıcısı, “Vogue, lütfen, kişisel olarak Condé Nast’a geleceğim ve beyazdan koyu ten rengini düzeltme ve aydınlatma üzerine bir atölye çalışması yöneteceğim, lütfen renkli insanları böyle göstermeyi bırakın. Yalvarırım. Lütfen,” diye yazdı.

Diğer üçüncü kişi paylaşımında “Ne berbat bir durum. Anna Wintour’un gerçekten Siyah arkadaşları ve meslektaşları olmamalı,” yorumunu yaptı.

Öte yandan sosyal medya kullanıcıları, desenli yeşil duvar kağıdı ve pembe perdelik bir fon içeren fotoğraf çekiminin ayırt edilebilir bir temadan yoksun olduğunu hissettiklerini dile getirdi.

 

 

Harris, Ağustos ayında basına verdiği demeçte, “Kim olduğumuzun çeşitliliği konusunda yapılabilecek en önemli nokta, kim olduğumuzun çeşitliliğinin kucaklanmasıdır,” dedi. Biden-Harris planı hakkında da bilgi veren Harris, Planın uzun süredir ihmal edilen özel endişeleri olan topluluklara yatırım yapmakla ilgili olduğunun altını çizdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN