Kamu çalışanlarının mesai saatlerine düzenleme

Kamu çalışanlarının mesai saatlerine düzenleme

Son dakika haberi... Kamu kurum ve kuruluşlarının günlük çalışma saatleri koronavirüsle mücadele kapsamında düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, saat 10.00’da başlaması uygun görülen mesai 16.00’da sona erecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Toplantısının ardından koronavirüsle mücadele kapsamında alınan yeni tedbir kararlarını açıkladı. Buna göre, sokak kısıtlaması hafta içi her gün 21.00'den sabah saat 5'e kadar kesintisiz devam edecek, hafta sonu ise tam gün sokağa çıkma yasağı uygulanacak. 

Bu gelişmenin ardından Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı imzasıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarına çalışma saatleriyle ilgili yazı gönderildi.   

Koronavirüs algınının Türkiye'de yayılımının en aza indirilmesi amacıyla salgınla mücadele ve etkilerinin azaltılmasına yönelik faaliyetlerin zafiyete uğratılmaması ve kamu hizmetlerinin aksatılmaması şartıyla mesai saatlerinde düzenlemeye gidilebileceği belirtilen yazıda, şunlar kaydedildi: 

2 Aralık 2020 tarihinde başlamak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarının günlük çalışma başlama ve bitme saatlerinin, merkezde Cumhurbaşkanlığı, bağlı, ilgili ve ilişkili kamu kurum ve kuruluşları için üst yönetici, bakanlıklar, bağlı, ilgili ve ilişkili kamu kurum ve kuruluşları için bakan, diğer kamu kurum ve kuruluşları için üst yönetici, illerde valiler tarafından 10.00-16.00 olarak belirlenebilmesi Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür.  

Salgınla mücadele amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri tarafından gereken önlemlerin alınması hususunda bilgilerini ve gereğini arz ve rica ederim. 

İÇİŞLERİ'NDEN İKİ GENELGE

Artan vakalarla birlikte tedbir açıklamaları üst üst gelirken, İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliğine, "Sokağa Çıkma Kısıtlamaları" ve "Yeni Kısıtlama ve Tedbirler" konulu iki genelge gönderdi.

Buna göre, yeni bir karar alınıncaya kadar ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma yasağı da Cuma günleri saat 21.00'de başlayacak, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00'de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

4 Aralık Cuma günü saat 21.00'de başlayıp 07 Aralık Pazartesi günü saat 05.00'de bitecek şekilde tüm vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı getirilecek olup bundan sonraki hafta sonlarında da uygulama aynı şekilde devam edecek.

Sokağa çıkma yasağı süresince üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla belirtilen yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN