"Kanal İstanbul'a harcanacak betonla 148 bin bina yapılabilir"

"Kanal İstanbul'a harcanacak betonla 148 bin bina yapılabilir"

Jeofizikci Cenk Yaltırak, Kanal İstanbul'un yapımı için kullanılacak beton miktarıyla, İstanbul'un Fatih'ten Avcılar'a kadar olan kısmının tamamen yeniden yapılabileceğini ileri sürdü.

 Deniz Jeoloğu ve jeofizikçisi Cenk Yaltırak, son günlerde ülke gündemine oturan Kanal İstanbul'la ilgili Twitter hesabından çarpıcı bir iddiada bulundu. Yaltırak, Kanal İstanbul'un yapımı için 66.660.000 metreküp beton kullanılacağını ileri sürerek, bu rakamın Fatih'ten Avcılar'a kadar olan kısmının tamamen yenilenmesi için kullanılabileceğini belirtti.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde "Önümüzdeki haftalarda Kanal İstanbul'un ihale sürecine başlıyoruz" açıklamasının ardından yeniden alevlenen İstanbul'a yeni boğaz tartışmalarını jeofizikçi Cenk Yaltırak, başka bir açıdan ele aldı.
 
Yaltırak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 43 kilometre uzunluğunda olacak Kanal İstanbul projesi için 66 milyon metreküpten fazla beton harcanacağını belirtti. İstanbul'un deprem gerçeğine dikkat çeken Yaltırak, bu betonla kentte 148 bin yeni bina yapılabileceğini, Fatih'ten Avcılar'a kadar kentin baştan yeniden inşa edilebileceğini ileri sürdü. Kanal İstanbul'un duvarlarının 5 metre kalınlığında betonla kaplanacağını ileri süren Yaltırak, "Kanal İstanbul’da zenginlere ev yapanların size sadece 20 cm kalınlığında 2x2x1 metrelik kalitesiz betonu layık gördüğünü hatırlayınız" uyarısında bulundu.
 
CENK YALTIRAK ile ilgili görsel sonucu
 
İşte Yıltırak'ın Twitter hesabından yaptığı o paylaşım:
 
"Kanal İstanbul’un kanal kısmı kazıldıktan sonra tabanı ve duvarları 5 m beton ile kaplanacak. Kanal genişliği 250 m, duvarlar 25 m, kanalın geçiş kesidi bu durumda 5 m daha kazılacak. Her bir kesit 310x5m= 1550 m2. Kanal uzunluğu 43 km, toplam beton hacmi ~ 66.660.000 m3.
 
Gelelim neden bunu yazdığıma. 10 daire 5 katlı bir bina kabaca İnşaat Mühendislerine göre 450 m3 beton ile yapılıyor. Bu durumda 66.6 milyon m3 ile İstanbul’a 148 bin yeni bina 1.480 milyon bağımsız bölüm. Fatih’ten Avcılar’a kenti baştan yaparsınız...
 
Şimdi Kanal iyidir, derken yıkılacak binalarda oturan aziz muhterem kardeşler, deprem olduğunda Kanal İstanbul’da zenginlere ev yapanların size sadece 20 cm kalınlığında 2x2x1 metrelik kalitesiz betonu layık gördüğünü hatırlayınız"
 
 19-12/22/1-1577008154.jpg
 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN