Erdoğan'dan CHP'ye Kanal İstanbul tepkisi: Ya sen zaten iktidara gelemeyeceksin ki...

Erdoğan'dan CHP'ye Kanal İstanbul tepkisi: Ya sen zaten iktidara gelemeyeceksin ki...

İstanbul'da Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Kapanış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bilimi dünü ve bugünüyle yalnızca Batı'ya hasretmek ve Müslüman alimleri yok saymak, şayet kasıtlı değilse ancak cehaletle izah edilebilir. Biruni, boylam derecelerini ölçmek için Gazze'den Bağdat'a 2 sene yürüdü" dedi. CHP'nin Kanal İstanbul çıkışına da tepki gösteren Erdoğan "Müteahhitlere tehdit savuruyorlar, 'İhalelere katılırsanız biz iktidara geliyoruz, geldiğimizde bu aldığınız ihaleyi iptal ederiz. Ya sen zaten iktidara gelemeyeceksin ki..." ifadelerini kullandı.

İstanbul'da Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Kapanış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bilimi dünü ve bugünüyle yalnızca Batı'ya hasretmek ve Müslüman alimleri yok saymak, şayet kasıtlı değilse ancak cehaletle izah edilebilir. Biruni, boylam derecelerini ölçmek için Gazze'den Bağdat'a 2 sene yürüdü" dedi.

CHP'nin Kanal İstanbul çıkışına da tepki gösteren Erdoğan "Müteahhitlere tehdit savuruyorlar, 'İhalelere katılırsanız biz iktidara geliyoruz, geldiğimizde bu aldığınız ihaleyi iptal ederiz. Ya sen zaten iktidara gelemeyeceksin ki..." ifadelerini kullandı.

CHP, KANAL İSTANBUL İÇİN NE DEMİŞTİ?

Kanal İstanbul Projesi'nin bir felaket olduğunu belirten CHP Sözcüsü Faik Öztrak, projenin yapımı için alınan kredi ve borçları, iktidara geldiklerinde ödemeyeceklerini söylemişti. Öztrak, dün katıldığı bir TV programında proje için şu ifadeleri kullanmıştı: "Böyle bir ucube için makinelerin kullanılması halinde biz iktidara geldiğimizde parasını ödemeyiz. CHP, bundan sonraki seçimde ittifaklarla birlikte iktidara gelecek partidir. Bu kredileri geri ödemeyiz, müteahhitlerin alacaklarını da ödemeyiz. Çok açık ve net söylüyorum ki ileride bu işler dava konusu olursa 'Daha önce bunlar söylendi, siz bunu bile bile bu işe girdiniz' denilsin diye söylüyorum."

Erdoğan'ın konuşmasında satırbaşları şöyle:

"Müslüman alimleri yok saymak kasıtlı değilse, cehaletle izah edilebilir. Biruni boylam derecelerini ölçmek için Gazze'den Bağdat'a 2 sene yürüdü. Bilimi dünü ve bugünüyle yalnızca Batı'ya hasretmek ve Müslüman alimleri yok saymak, şayet kasıtlı değilse ancak cehaletle izah edilebilir. Türkiye geçtiğimiz 17 yılda bilim ve teknoloji sahasında da ayağına vurulan prangaları parçalamıştır.

Türkiye, İstanbul Havalimanı'na sahip olana kadar içeride ve dışarıda birçok engelle karşılaştı. Şimdi herkesin hayran olduğu bir eser ortaya çıktı. 50 milyon yolcu ağırladık. 90 milyon yolcu hedefine ulaşacağımız aşikar.

"MÜTEAHHİTLERE TEHDİT SAVURUYORLAR"

 

İnşallah 2053 ve 2071 vizyonuyla hedeflerimize ulaşmış, medeniyetimizin yeniden yükselişinin müjdesini tüm insanlıkla paylaşmış olacağız. Tabii burada aynı bölgede olduğumuz için bir konuyu hatırlatmadan geçemeyeceğim, o da hemen yanı başımızdan inşallah Kanal İstanbul Projesi hayata geçecek. Fakat daha şimdiden Kanal İstanbul'la ilgili birileri 'yapamazsınız' diyorlar. 'Yaptırmayız' diyorlar ve müteahhitlere de tehdit savuruyorlar. Ne diyorlar? 'Sakın ha ihalelere katılmayın, eğer katılacak olursanız biz iktidara geliyoruz geldiğimizde sizin bu aldığınız ihaleyi iptal ederiz. Sen zaten iktidara gelemeyeceksin ki....

"BU MİLLET SİZE BU ÜLKEDE İKTİDAR VERMEZ"

Bu millet size bu ülkede iktidar vermez. Niye? Siz yapılacak her şeyin önüne dikilen bir anlayışsınız. Dikili ağacınız yok bu ülkede ve dikili ağacı söken bir zihniyetsiniz. Bunlar gezici biz ise kısa bir süre önce bir günde 11 milyon fidan ve ağacı diken bir iktidarız. Farkımız bu. 'Yapamazsınız' diyorlar. Bir Boğazımız var, siz Independenta olayını unutuyor musunuz, orada o tanker  7 ay, 8 ay yanarken hiç sordunuz mu acaba neden böyle oldu? Zaman zaman yalılara bindiren kuru yük gemileri, tankerler... Bunları görmüyor musunuz? Hepsinden öte Montrö Anlaşması Türkiye'ye ne kazandırmıştır, ne kaybettirmiştir? Acaba bunu hiç düşündünüz mü? İnanın bunların böyle bir derdi yok. Fakat şimdi Kanal İstanbul'la onlara bunu anlatacağız, göstereceğiz ve bunu görecekler. Bunlara sorsan Marmaray da olmazdı, Avrasya da olmazdı 3. Köprü, Osmangazi de olmazdı. Yaptık mı ? Yaptık. 3,5 saatte İstanbul'dan İzmir'e gidiyor muyuz? Gidiyoruz. Ya senin milletvekili olduğun yere gidiyoruz. Fakat mesele 'marifet iltifata tabidir' anlayışına yakın olmak. Bunların böyle bir derdi yok. Olsa da olmasa da biz 'at denize balık bilmezse halik bilir' diyerek yolumuza devam edeceğiz. Adımlarımızı atacağız."

 
 
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN