Bakan Kurum, Akıllı Şehirler Eylem Planı'nı açıkladı: Hem kanal hem akıllı şehir yapacağız

Bakan Kurum, Akıllı Şehirler Eylem Planı'nı açıkladı: Hem kanal hem akıllı şehir yapacağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum 'Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı'nı açıkladı. Kanal İstanbul için Kurum "Kanal İstanbul Projesi'yle İstanbul'a trafik, sosyal donatı ve yeşil alanlarıyla nefes aldıracak iki örnek akıllı şehri de yapacağız" açıklaması yaptı. İBB'nin, Kanal İstanbul işbirliği protokolünde çekilmesine de tepki gösteren Kurum "Tek taraflı olarak protokolden çekilme hakkı yok" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 'Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı'nı açıkladı. Şehirlerin olgunluk seviyesinin tüm bileşenleriyle tespit edileceğini belirten Kurum, il il 'Yaşanabilir Şehir Endeksi' oluşturulacağını söyledi.

Kanal İstanbul için de Kurum "Kanal İstanbul Projesi'yle İstanbul'a trafik, sosyal donatı ve yeşil alanlarıyla nefes aldıracak iki örnek akıllı şehri de yapacağız" açıklaması yaptı.  İBB'nin, Kanal İstanbul işbirliği protokolünde çekilmesine de tepki gösteren Kurum "Tek taraflı olarak protokolden çekilme hakkı yok. Kanal İstanbul güzergahı üzerinde arsa rantına müsaade etmedik. Bir vatandaşın, bireyin, şirketin arsa toplaması söz konusu değildir" dedi.

Kurum şöyle devam etti: "Arsa sahipleri plan çerçevesinde haklarını alacaktır, plan Belediye Meclisi'nden geçecektir ve o plan çerçevesinde yürütülecektir."

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kanal İstanbul işbirliği protokolünden resmen çekilmişti. İBB Sözcüsü Murat Ongun, dün yaptığı açıklamada "İBB, 2 bakanlıkla imzalanan Kanal İstanbul işbirliği protokolünden çekildi. Karar, bu sabah 2 bakanlığa da tebliğ edildi" ifadelerini kullanmıştı.

İmamoğlu da Kanal İstanbul Projesi işbirliği protokolü hakkında "Bizden önceki yönetimin imzası bulunan Kanal İstanbul İşbirliği protokolünden de çekiliyoruz" açıklaması yapmıştı.

 

İmamoğlu şunları kaydetmişti: "Kanal İstanbul'u çizgi film yapmak kolay. Kanal'ın etrafına çizgi filmde 60 katlı gökdelen dikmek de kolay. Bu kadar ciddi bir konunun gayriciddi bir şekilde ele alınmasına karşı çıkacağız. Bu kadar net. Ya Kanal, ya İstanbul. Ocak ayının ilk haftasından Kanal İstanbul Çalıştayı'nı yapacağız. Sahada araştırmalarımız var süreci devam eden. Bu konuyla ilgili yetişirse çarşamba günü açıklama yapabiliriz. Bizden önceki yönetimin imzası bulunan Kanal İstanbul İşbirliği protokolünden de çekiliyoruz. Yasalardan kaynaklanan haklarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN