Kanarya’da sistem değişiyor

Kanarya’da sistem değişiyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut tek forvetli sistemi rafa kaldıracak. Elinde 5 farklı golcü alternatifi bulunan tecrübeli çalıştırıcı, tüm oyuncularından yararlanabilmek adına 2’li ve 3’lü forvet sistemlerini deneyecek.

2020-2021 sezonuna 18 yeni transferle başlayan Fenerbahçe, ligin ilk 4 haftasından 2 galibiyet ve 2 beraberlikle çıktı. Milli aradan önceki hafta takviyelerini tamamlayan Sarı-Lacivertliler, bu bölümde 3-5-2, 4-2-3-1 ve 4-3-3 sistemleri ile sahaya çıkmış ve tek santrforlu sistem üzerinde karar kılmıştı. Ancak takıma yeni katılan isimler ve hücum oyuncularının yükselen form grafiği nedeniyle teknik direktör Erol Bulut, tek forvetli sistemi rafa kaldırmaya hazırlanıyor. Sarı-Lacivertlilerde, sistem kağıt üzerinde 4-2-3-1 gibi görünse de kanatların en az biri golcü oyunculardan seçilecek.

Fenerbahçe’nin Tanzanyalı golcüsü Mbwana Samatta’nın sakatlık sorunu yaşamadığı sürece ilk 11’deki yerini kaptırması mümkün gözükmezken forvet hattındaki alternatif sayısı nedeniyle zaman zaman sistem değişikliği yaşanacak. Kemal Ademi, Papiss Cisse, Mame Thiam ve Enner Valencia’nın ileri uçta da görev yaptığı hesaba katılınca Erol Bulut’un, sezonun büyük bir bölümünde çift forvet oynaması bekleniyor. Oyuncularının hepsinden yararlanmanın planlarını yapan tecrübeli çalıştırıcı, ilk etapta Samatta’nın birinci yedeği olarak Papiss Cisse’yi hazır bulunduracak. Zaman zaman Thiam ve Valencia’yı kanat rotasyonuna dahil etmeye hazırlanan Bulut, savunma konusunda nispeten daha zayıf olan rakiplerine karşı takımını sahaya 3 forvetle çıkartacak. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN