Terim golcülerden memnun değil

Terim golcülerden memnun değil

Galatasaray’da, Mbaye Diagne ve Radamel Falcao’nun inişli çıkışlı performansları teknik direktör Fatih Terim’i yeni arayışlara yönlendirdi.

Sezona orta saha takviyesini tamamlayamadan başlayan Galatasaray’da, teknik direktör Fatih Terim, forvet hattından da beklediği verimi alamadı. Sarı-Kırmızılı ekip, Avrupa sahnesine erken veda ederken şimdiden hedeflerinin de gerisinde kaldı. Teknik direktör Terim, tek forvetli sistem ile mücadele etmeyi tercih ederken gol yollarındaki isimleri Mbaye Diagne ve Radamel Falcao, tecrübeli çalıştırıcıyı hayal kırıklığına uğrattı.

Geçtiğimiz sezon yaşadığı sakatlıklar nedeniyle Sarı-Kırmızılı ekibin tam anlamıyla faydalanamadığı Kolombiyalı santrfor, bu sezon 5 maçta görev aldı. Galatsaray ile UEFA Avrupa Ligi’nde çıktığı tek maçta golle tanışamayan Falcao, Süper Lig’de ise 4 maçta 3 gol  ve 1 asist kaydetti. Attığı gollerin 2’sini penaltıdan kaydeden Kolombiyalı yıldızın, akan oyundan gol bulma oranının düşüklüğü ve son 2 karşılaşmada ceza alanında topla buluşamamış olması nedeniyle teknik direktör Fatih Terim, yıldız golcüsünden memnun kalmadı.

Galatasaray’ın 13 milyon euro ödeyerek kadrosuna dahil ettiği Mbaye Diagne ise, kiralık olarak geçirdiği sezonun ardından yeniden Sarı-Kırmızılı formaya kavuştu. Senegalli forvet, UEFA Avrupa Ligi elemerinde 3 maçta forma şansı bulurken rakip fileleri 2 defa havalandırdı. Ancak Diagne de Süper Lig’de süre aldığı 4 karşılaşmada golle tanışamadı. Her iki gol ayağının da istikrarsız olması nedeniyle teknik direttör Fatih Terim, farklı sistemlere yönelmek zorunda kalacak.

Ayrıca Sarı-Kırmızılı takıma imza attıkları günden beri eleştirilen Diagne ve Falcao’nun her golü yaklaşık 1 milyon euroya denk geliyor. Toplam maliyetleri 25 milyon euroyu aşan ikili Sarı-Kırmızılı forma ile toplamda 27 gole imza attı. İkilinin performansı teknik heyeti tatmin etmezken gol yollarında farklı alternatifler aranıyor.

Öte yandan Ajansspor’un derlediği Suudi Arabistan basınında yer alan haberlere göre; Al-Hilal’in, Fransız golcünün son taksiti olan 2 milyon euroyu ödemediği ve bu nedenle Galatasaray’ın Suudi ekibini FIFA’ya şikayet ettiğini yazdı. Ayrıca, Gomis’in henüz alacaklarını alamadığı ve bu nedenle Fransız golcünün de takımını FIFA’ya şikaye etmeye hazırlandığı belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN