Karadağ, yaygın aşılamaya başladı

Karadağ, yaygın aşılamaya başladı

Karadağ, Rusya'nın geliştirdiği Sputnik V aşısının yagın kullanımına başladı. İlk doz aşılar 66 yaşındaki bir bakım evi sakini ile iki hemşireye uygulandı.

Karadağ, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında yaygın aşılamaya başladı. Karadağ, aşılamada Rusya'nın geliştirdiği Sputnik V aşısını kullanıyor. 

Aşının ilk dozları, Risan kentindeki bir yaşlı bakım evinin 66 yaşındaki sakini ile iki hemşireye uygulandı. Karadağ Halk Sağlığı Enstitüsü’nün yetkilileri bir Twitter açıklamasında, yaygın aşılama programı kapsamında Rus Sputnik V aşısının ilk dozlarının uygulandığını belirtti.

eurmsyfwqaa3-al.jpg

Rus aşısının ilk dozlarının, Risan kentinde bulunan bir yaşlı bakım evinde yaşayan 66 yaşındaki bir erkek ile iki hemşireye uygulandığı kaydedildi.

Rus Sputnik V aşısının 2 bin dozdan oluşan ilk partisi Karadağ’a 17 Şubat’ta tedarik edilmişti.

Klinik araştırmalarda etkinliğinin yüzde 90’ın üstünde olduğu belirlenen Rus Sputnik V aşısı şimdiye dek 31 ülkede kullanım için onaylanmış durumda. Söz konusu ülkelerin birçoğunda yaygın aşılama programı da başlatıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN