Rusya, üçüncü Kovid-19 aşısını tescil etti

Rusya, üçüncü Kovid-19 aşısını tescil etti

Rusya, koronavirüsle mücadele kapsamında üçüncü aşıyı tescilledi. Yeni aşı Kovivak ile toplu aşılamaya baharda geçilecek.

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında geliştirilen aşılar uygulanmaya devam ederken, yeni aşılar üzerinde de çalışmalar sürüyor. 

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Rusya Bilimler Akademisi’ne bağlı Çumakov Federal İmmünobiyolojik İlaçlar Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nin geliştirdiği koronavirüs aşısının tescillendiğini açıkladı.

TOPLU AŞILAMA BAHARDA

Aşı dolaşımıyla ilgili bir toplantıda konuşan Mişustin, Çumakov Merkezi tarafından geliştirilen, Rusya’daki üçüncü aşı olan Kovivak’ın tescil edildiğini duyurdu. Mişustin, yeni aşıyla toplu aşılamaya baharda geçileceğini ifade etti.

Mişustin, mart ayının ortasında Kovivak aşısının ilk 120 bin dozunun halkın kullanımına sunulacağını ifade etti. Mişustin’e göre, ülkede şu anda 4 bin aşı noktası bulunuyor, en az 10 milyon doz Sputnik V aşısı ve 80 bin doz EpiVakKorona aşısı üretildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN