Rusya, üçüncü Kovid-19 aşısını tescil etti

Rusya, üçüncü Kovid-19 aşısını tescil etti

Rusya, koronavirüsle mücadele kapsamında üçüncü aşıyı tescilledi. Yeni aşı Kovivak ile toplu aşılamaya baharda geçilecek.

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında geliştirilen aşılar uygulanmaya devam ederken, yeni aşılar üzerinde de çalışmalar sürüyor. 

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Rusya Bilimler Akademisi’ne bağlı Çumakov Federal İmmünobiyolojik İlaçlar Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nin geliştirdiği koronavirüs aşısının tescillendiğini açıkladı.

TOPLU AŞILAMA BAHARDA

Aşı dolaşımıyla ilgili bir toplantıda konuşan Mişustin, Çumakov Merkezi tarafından geliştirilen, Rusya’daki üçüncü aşı olan Kovivak’ın tescil edildiğini duyurdu. Mişustin, yeni aşıyla toplu aşılamaya baharda geçileceğini ifade etti.

Mişustin, mart ayının ortasında Kovivak aşısının ilk 120 bin dozunun halkın kullanımına sunulacağını ifade etti. Mişustin’e göre, ülkede şu anda 4 bin aşı noktası bulunuyor, en az 10 milyon doz Sputnik V aşısı ve 80 bin doz EpiVakKorona aşısı üretildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN