Karamollaoğlu: Cumhurbaşkanı'nın tarafsızlığı adaletle sağlanır

Son dakika haberi... Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu partisinin Ankara 7. Olağan Kongresi'nde açıklamalar yaptı. 'Cumhurbaşkanı'nın tarafsızlığı' tartışmalarına değinen Karamolloğlu "Cumhurbaşkanı'nın tarafsızlığı adaletle sağlanır. Tarafsızlık liyakatla sağlanır" ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu partisinin Ankara 7. Olağan Kongresi'nde konuştu. Karamollaoğlu konuşmasında son günlerde tartışılan 'Cumhurbaşkanı'nın tarafsızlığı' konusuna da değindi.

Karamollaoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

* Cumhurbaşkanı'nın tarafsızlığı adaletle sağlanır. Tarafsızlık liyakatla sağlanır.

* Biz birbirimizin düşmanı değiliz. Aynı aileden bile farklı partilere oy verenler olduğunu biliyoruz. Biz siyasetin dilini 'hainlik'ten arındırmaya mecburuz. Hepimiz toplumsal barışı sağlamakla mükellefiz.

* Adalet herkes için isteniyor. Adalet olmadan olmaz. Hakimlere haksızlık yapmak istemiyorum ama hakimlik bugünkü şartlarda en zor meslek. Bizim tarihimiz adaletin nasıl sağlandığını gösteren belgelerle donatılmıştır.

* Cumhurbaşkanı ya da bakan halkın arasına girdiğinde 'açım' diyen halkı azarlarsanız, kimse size soru soramaz. 

* Devletin malı mülkü hükümetlere emanet edilmiştir. Onların malı değildir. Bunun için şeffaflık şarttır.

* Fakirlik ve yoksulluğun önüne geçmek üretime dayalı bir ekonomiyle olur. Her sahada kendi ilacımızı kendi aşımızı kendimiz üretmekle mükellefiz. Koskoca Hıfzıssıhha tarihe karıştı.

* Türkiye'de destan yazacak kişiler olduğuna inanıyorum. Sadece birazcık destek lazım.

* Gelişmiş kabul edilen ülkeler Amerika'nın, Rusya'nın, Avrupa'nın, Çin'in etkisinde kalmadan bir dış politika kurmak lazım. 

* Çatışarak değil diyalog kurarak sorunlarımızı çözmeliyiz. Batı bunun bir türlü farkına varamadı. Onun için Afrika halen kalkınamadı.

* Bu ülkede vicdanlılarla vicdansızlar arasında bir mücadele vardır. Bu davetimi vicdanlılara yapıyorum. İdeolojiniz ne olursa olsun gelin hep birlikte el ele yaşanabilir bir Türkiye'yi inşa edelim.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN