Karamollaoğlu: Biz Erdoğan'ı incitmek istemiyoruz

Karamollaoğlu: Biz Erdoğan'ı incitmek istemiyoruz

Seçimde hangi parti ile ittifak yapacağı merak konusu olan Saadet Partisi'nde Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı incitmek istemediklerini dile getirerek, "Gerçek dostlar birbirinin hatasının üstünü örten değil, uyarıda bulunup hatırlatma yapanlardır. Yanlışların ortadan kalkması için acı söylüyoruz" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunan Karamollaoğlu, "Bu kadar farklılıkların olduğu bir ortamda, dostluklara daha çok ihtiyaç var ama unutulmamalıdır ki dost acı söyler. Sayın Erdoğan'a çağrım; biz sizi incitmek için değil, yanlışların ortadan kalkması için acı söylüyoruz.

Gerçek dostlar birbirinin hatasının üstünü örten değil, uyarıda bulunup hatırlatma yapanlardır. Çok açık bir şekilde söylemek istiyorum; ittifak konusu ancak seçim sathı mahalline girildiği zaman konuşulacak bir konudur. Saadet Partisi şahısları değil, ilkeleri konuşur. İttifak konusunda da zamanı geldiğinde bu ilkeler çerçevesinde karar veririz." dedi. 

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

NİJERYA'DA SALDIRIYA UĞRAYAN TÜRK GEMİSİ

* Nijerya açıklarında korsanların gemimize yaptığı saldırı sonucunda hayatını kaybeden denizcimize Allah'tan rahmet diliyorum. Rehin alınan 15 denizcimizin ise bir an evvel sağ salim kurtarılmasını temenni ediyorum.

KORONAVİRÜS SÜRECİNDE ÇALIŞAN ÖĞRETMENLER

* Pandemi sürecinde fedakarca çalışan öğretmenlerimizi, zorlu bir süreç yaşayan öğrenci ve velilerimizi tebrik ederim. Önümüzdeki süreçte iktidardan, eğitimle alakalı daha isabetli kararlar vermesini bekliyor, genel kararlar yerine yerel yöneticilere kulak verilmesi gerektiğine inanıyorum. 

"EKONOMİDE REFORMA İHTİYAÇ VAR"

* Türkiye'de adalet, ekonomi ve demokrasi deforme oldu! Biz, bu iktidarın Türkiye'de reform yapabilecek moral ve motivasyonunu artık kaybettiğini düşünüyoruz. Adalette reforma ihtiyaç var ama bu reform önce vicdanlarda ve tavırlarda yapılmalıdır. Ekonomide de ciddi bir reforma ihtiyacımız var.

"TÜRKİYE, BAŞKANLIK SİSTEMİNDEN KURTULMALIDIR"

* Perişan olan ekonomi, sil baştan reform edilmelidir. Parayı, betona, asfalta, demire vermekten vazgeçmez üretime dönük yatırımlara yönelmezsek bu reformlar bizi hiçbir zaman güçlendirmez. Demokraside de mutlaka reform yapılmalıdır. Türkiye, kontrol edilmeyen Başkanlık sisteminden mutlaka kurtulmalıdır.

"BORCA DAYALI EKONOMİ POLİTİKALARINI BIRAKIN"

* Yüksek faiz, yanlış bir ekonomi politikasının neticesidir. 2002’de Türkiye'nin faize ödediği miktar 51 milyar TL iken, 2020 yılında rakam 121 milyar TL'yi buldu. Bu sene için tahmin edilen miktar, 80 milyar TL olarak karşımıza çıkmaktadır.

* İktidar hala üretime dönük yatırımları gündemine almıyor. Allah rızası için şu borca dayalı ekonomi politikalarını bırakın artık. Üretim yatırımlarına yönelirseniz zaten borca ihtiyacımız kalmayacak. 

KARAMOLLAOĞLU'NDAN ERDOĞAN'A ÇAĞRI

* Halktan kopuk olmanın en büyük işaretlerinden biri Sayın Cumhurbaşkanı'nın halkı dinlemiyor, halkın sıkıntılarını bilmiyor olmasıdır. Çöplerden ekmek toplayanları görmezseniz, gerçekleri tabii ki de idrak edemezsiniz.

* Cumhurbaşkanına bir çağrıda bulunuyorum; baba şefkati ile milletin arasına karışıp, esnafı ziyaret edip dertlerini dinleyin. O zaman esnafımızın sorunlarını görürsünüz.

"DEVLET ESNAFA DESTEK OLMAK ZORUNDA"

* TOBB verilerine göre ocak-ekim döneminde kapanan gerçek kişi ticari işletmelerin sayısının, yüzde 16.61 artışla 15.745'e ulaşmış olduğu görünüyor. Aynı dönemde kapanan şirket sayısı ise yüzde 12.67 artışla 11.223'e çıktı. Böylece 10 aylık dönemde 26.968 iş yeri kapandı.

* Kovid-19 ile alakalı eğer söz konusu turizm ise her türlü pandemi tedbirinden taviz verilebiliyor. Millete sokağa çıkma yasağı, turistlere ise her türlü serbestlik uygulanıyor.

* Bir devlet, esnafının dükkanını kapattırıyorsa kapatma kararından önce destek paketlerini açıklamak zorundadır. Şu anda esnafımız, kapalı olmasının yanında işçisinin ücretini ve vergi borçlarını da veremiyor. İktidar, esnafı yalnız bırakmamalıdır. 

"BİZ ERDOĞAN'I İNCİTMEK İSTEMİYORUZ, DOST ACI SÖYLER"

* Bu kadar farklılıkların olduğu bir ortamda, dostluklara daha çok ihtiyaç var ama unutulmamalıdır ki dost acı söyler. Sayın Erdoğan'a çağrım; biz sizi incitmek için değil, yanlışların ortadan kalkması için acı söylüyoruz. Gerçek dostlar birbirinin hatasının üstünü örten değil, uyarıda bulunup hatırlatma yapanlardır.

* Çok açık bir şekilde söylemek istiyorum; ittifak konusu ancak seçim sathı mahalline girildiği zaman konuşulacak bir konudur. Saadet Partisi şahısları değil, ilkeleri konuşur. İttifak konusunda da zamanı geldiğinde bu ilkeler çerçevesinde karar veririz.

OĞUZHAN ASİLTÜRK, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İÇİN NE DEDİ?

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sürpriz bir görüşme gerçekleştiren Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk, "Sayın Cumhurbaşkanı devletin başkanıdır. Devletin başkanı bir nezaket gösterip benim ziyaretime gelmişse ben onun söylediklerinin dışında bir şey söylemem benim edep anlayışıma, saygı anlayışıma uygun olmaz. Onun için kimseye bir şey söylemedim" ifadelerini kullandı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN