Karantinada her gün 5 dakika evde spor

Karantinada her gün 5 dakika evde spor

Koronavirüs hayatımızı olumsuz etkilerken hepimizi evlere kapattı. Virüs tehlikesi henüz ortadan kalkmış değil, mecbur olmadıkça evlerimizden çıkmıyoruz. Sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarını elimizden geldiği kadarıyla uymaya çalışıyoruz fakat en önemlisi eskisi gibi hareket edemiyoruz. Uzmanlar bu nedenle uyarıyor: "5 dakika bile olsa mutlaka hareket etmek, egzersiz yapmak şart"

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle birçok insan hayatını kaybetti.Çoğumuz tedbir kapsamında evlerimize hapsolduk. Evde geçirdiğimiz günlerde virüsten korunmak için sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarına uyuyoruz ya peki eskisi kadar hareket edebiliyor muyuz?

Uzmanlar karantinada evde kaldığımız sürede hareket etme sürelerimizin  azaldığı hakkında uyarılarda bulunuyorlar. Bu durum bir çok hastalığa davet çıkartıyor. Evde hareketsiz geçirilen uzun süreli günlerde kilo artışı, obezite, anksiyete, depresyon, hipertansiyon, kalp-damar hastalıkları, kas iskelet sistemi rahatsızlıkları gibi çok sayıda sorunu beraberinde getirebilir.

Bütün bu olumsuzlukların yaşanmaması için atılacak en önemli adım ise ev içinde egzersiz yapmak. Uzmanlar herkes için bazı temel egzersiz hareketlerini şöyle sıraladı:

Evde olunan bu dönemde Evin içinde koridorda günde birkaç kez 5'er dakika yürünebilir. Uzun süre oturmak yerine, arada kalkarak adım atmak, evdeki ağırlıklarla (therabantlar, ağırlıklar veya 1-1.5 litrelik su şişeleri ile) düzenli uygulama ile kol ve bacakları çalıştırmak kalp sağlığına katkıda bulunacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN