Ahmet Ağaoğlu kimdir aslen nereli Ahmet Ağaoğlu kaç yaşında? Ahmet Ağaoğlu TFF Başkanı mı olacak?

Ahmet Ağaoğlu kimdir aslen nereli Ahmet Ağaoğlu kaç yaşında? Ahmet Ağaoğlu TFF Başkanı mı olacak?

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in istifa kararı sonrası TFF Başkanlığı için adı geçen Ahmet Ağaoğlu kimdir, Ahmet Ağaoğlu aslen nereli, kaç yaşında, spor camisında daha önce ne görevler yaptı. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Nihat Özdemir'in istifası sonrasında yaptığı açıklamada, "Böyle bir şey beklemiyordum. Toplantı başladığı anda bir şey olacağını hissettim. Normal bir atmosfer yoktu" açıklaması yapmıştı.

Ahmet Ağaoğlu ismi TFF'nin 3 ay sonra yapılacak seçimlerde muhtemel başkan adayları arasında geçiyor. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Haziran'da yapılacak seçimlerde adının TFF başkanlığı için geçtiğine ilişkin iddialara, 'Mevki peşinde koşan bir insan değilim. İstediğim tek şey Trabzonsor kulübüne başkan olmak" açıklaması yaptı. Bu iddialar sonrasında Ahmet Ağaoğlu kimdir, Ahmet Ağaoğlu kaç yaşında ve nereli sorularının sorulmasına neden oldu. Ahmet Ağaoğlu, olası TFF Başkanı profiliyle ilgili yaptığı açıklamada, "Federasyon başkanı gibi bir federasyon başkanına ihtiyacımız var. Futbolun sorunları çok fazla. Birikmeye başladı. Hoş olmayan bir şekilde kamuoyunun gündemine oturdu ve sürekli tartışılıyor." diyerek cevap vermişti.

ahmet-agaoglu-1.jpg

TFF YENİ BAŞKANI HAZİRAN AYINDA SEÇECEK!

Ahmet Ağaoğlu, gelecek 1 ya da 2 ay içinde TFF'nin olağanüstü genel kurula gitmesini beklediklerini söyledi. Ağaoğlu, "Kendi aramızda uzun bir süre naklen yayın ile ilgili gelinen süreci tartıştık. Federasyon Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ayrıldı. Naklen yayın ile ilgili nasıl bir yol izleyeceğimiz konusunda konuşarak 2-3 alternatifli bir karar birliğine vardık. Daha sonra da vekaleten Federasyon Yönetim Kuruluna başkanlık yapan Servet Bey ve yöneticilerle bir araya geldik. Düşüncelerimizi ve görüşlerimizi kendilerine aktardık. Servet Bey'in ve bazı yönetim kurulu üyesi arkadaşların söylediğinden anladığımız kadarıyla da önümüzdeki 1 ya da 2 ay içinde olağanüstü genel kurula gidilecek." şeklinde konuştu.

"TRABZONSPOR BAŞKANLIĞININ ÖTESİNDE BİR MEVKİ PEŞİNDE OLAN BİR İNSAN DEĞİLİM"

TFF'ye yeni başkan olacağına iddialarla ilgili konuşan Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor Kulübü Başkanlığının ötesinde farklı bir mevki peşinde olmadığını söyledi.

İsminin TFF Başkanlığı için geçtiğinin söylenmesi üzerine Ağaoğlu, şöyle konuştu:

ahmet-agaoglu-2.jpg

"İsimleri gündeme getiren insanlara sormak lazım. Anladığımız kadarıyla sadece futbolu değil bizi de yönetiyor, yönlendiriyorlar. Burada bir federasyon yönetimi varken, kanunun kendilerine tanıdığı bir süre varken bu şekilde ortaya çıkmak ne spor etiğiyle ne de normal bir insan ahlakıyla bağdaşır. 'Görevi başındaki herkese saygı göstermemiz lazım.' diye defalarca söyledim. 'Eğer sıkıntılarımız varsa ve problemler çözümsüz boyuta ulaşıyorsa, eleştirilerle, yönlendirmelerle veya görüş alışverişiyle bir noktaya gelemiyorsak bunların çözüleceği yer genel kuruldur.' dedim.

"BENİM SORUNUM DEĞİL"

Bunu dahi 'Ahmet Ağaoğlu TFF'yi seçime davet etti.' şeklinde algılayan var. Kelimenin ifade ettiği anlam yerine farklı taraflara çekmek doğru ve sağlıklı bir bakış açısı değil. Allah'ın Trabzonsporlu bir faniye futbol aleminde bahşettiği en güzel, büyük, onurlu yerdeyim ben. O da Trabzonspor Kulübü Başkanlığıdır. Türk futbol dünyası içinde gönüllü olarak Trabzonspor Kulübü Başkanlığının ötesinde çok daha farklı bir mevki peşinde olan bir insan değilim. Kulübüme hizmet etmek için futbolun içindeyim. Farklı hesabı olan insanlar varsa o hesabın peşinden gitsin. O benim sorunum değil."

Ahmet Ağaoğlu, "Nasıl bir TFF Başkanı profili bekliyorsunuz?" şeklindeki soruna ise "Çok hazırlıksızdık. Böyle bir şey olacağını tahmin etmiyorduk. Federasyon başkanı gibi bir federasyon başkanına ihtiyacımız var. Futbolun sorunları çok fazla. Birikmeye başladı. Hoş olmayan bir şekilde kamuoyunun gündemine oturdu ve sürekli tartışılıyor. Ülkenin çok daha önemli sorunları ve sıkıntıları var. Gelecek olan yönetimi ağır sorunlar bekliyor. İşleri kolay değil. Allah kolaylık versin." diye yanıt verdi.

AHMET AĞAOĞLU KİMDİR KAÇ YAŞINDA?

4 yıldır Trabzonspor Kulübü ve Kulüpler Birliği Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Ağaoğlu,1958 yılında Trabzon'da doğdu. Tam adı Ahmet Ali Ağaoğlu'dur. 1971 yılında lise öğrenimi için İstanbul'a geldi. Kabataş Erkek Lisesi'nde ve dört yılda dört farklı lisede okudu. 1979 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Güverte Bölümü'nden 3. kaptan olarak mezun oldu.

ahmet-agaoglu-kimdir-1.jpg

Ahmet Ağaoğlu, 6 yıl boyunca uzun yol kaptanlığı yapmış ve 1986 yılında gemi acenteliği ve gemi servisi gibi hizmetler vermek üzere kendi denizcilik şirketini kurmuştur. Günümüzde de faaliyetlerini sürdüren şirket ağırlıklı olarak gemi işletmeciliği yapmaktadır.

GOLF FEDERASYONU BAŞKANLIĞI YAPTI

Ahmet Ağaoğlu, 90'lı yıllardan itibaren golf sporu ile ilgilendi. 1996 yılında Klassis Golf Kulübü'nde golf hayatına başladı ve 2000 yılında Golf Federasyonu Başkanlığı'na seçildi. 2004 yılına kadar bu görevde kalan Ahmet Ağaoğlu, Golf Milli Takımı'nın kurulması doğrultusunda yoğun çaba harcadı.

2004 yılında, Türkiye'nin golf turizminden 2,5 milyar dolar gelir elde etmesi hedefiyle '4 Yılda 100 Golf Sahası' kampanyasının başlatılmasına ön ayak olan Ahmet Ağaoğu, golfü Anadolu'ya yaymak ve genç yetenekleri bu spora kazandırmak amacıyla dokuz ildeki pilot okullarda öğrencilere golf eğitimine öncülük yaptı. 2004 yılının sonunda yeniden Federasyon Başkanlığı'na seçilen Ahmet Ağaoğlu döneminde Türk golfü önemli başarıları yaşadı. 2000 yılında 70 civarında olan lisanslı sporcu sayısı 2009 yılında 5,500'e çıktı.

Ahmet Ağaoğlu'nun Golf Federasyonu başkanı olduğu dönemde, 2005 yılı Akdeniz Oyunları'nda Erkek Milli Takımı ve Hamza Sayın ülkemize bu spordaki ilk golf madalyalarını kazandırdılar. 2005 Turkish Open ve Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası'ndaki birincilikler 'ilk' olarak Türk spor tarihine geçti.

ahmet-agaoglu-3.jpg

Milliyet ve Zaman gazetelerinin geleneksel '(2005) Yılın Sporcusu' anketlerinde 'Yılın Spor Adamı' kategorisinde ödül aldı. Türk golfüne yaptığı katkılar nedeniyle Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından 'Olimpiyat Meşalesi Ödülü'ne layık görüldü. 25 Şubat 2005 tarihinde özerk Golf Federasyonu'nun ilk başkanı oldu. 2006 yılında 53. Milliyet gazetesi Yılın Sporcusu anketinde "Yılın Spor Adamı" Ödülüne layık görüldü. 2006 Yılında Cumhuriyet Gazetesi tarafından Türk Sporuna yaptığı katkılardan dolayı "Spor Özel Ödül'üne layık görüldü.

2008 yılı sonunda yeniden 4 yıllığına Türkiye Golf Federasyonu Başkanlığı'na seçildi.

1993 yılında Sadri Şener başkanlığındaki Trabzonspor Yönetimi'nde yönetici olarak yer aldı. Kulüpte, 2000-2002 yılları arasında Özkan Sümer döneminde Başkan Yardımcılığı görevini de yürütmüştü.

Ahmet Ağaoğlu, Trabzon ve Trabzonspor'u 2013 yılında verdiği bir röportajda şu sözlerle anlatmıştı:

"Trabzonspor her Trabzonlunun damarında, kanında olan bir şeydir. Futbolsuz ve Trabzonspor'suz onlar için mümkün değildir. Çocuklar doğduktan sonra öğrendiğin dördüncü kelime Trabzonspor'dur. Anne, baba, mama ve Trabzonspor. Küçük çocuktan 82 yaşındaki nineye kadar Trabzonsporludur. Bende öyleyim."... Adımı Trabzonsporlu Ahmet olarak bilirler. 73-74 yıllarında birinci lige çıktığında üç büyük takımlara karşı başkaldırının sembolü olarak görüldü. Artarda şampiyon oldu. Trabzonspor bu başarılı çıkışından sonra sadece Trabzon değil, Anadolu halkının da sempatisini kazandı. Benimde büyüyüp aklım ermeye başladıktan sonra 1993 yıllarından sonra faal olarak ilgilenmeye başladım. 2000-2002 yıllarında yönetimde başkan yardımcılığı görevim oldu. Yönetimde olduğum yada olmadığım her dönemde radikal Trabzonsporlu olmaya devam ettim, edeceğim de…

Ahmet Ağaoğlu yine aynı röportajda Ali Ağaoğlu ile akraba olup olmadıkları yönündeki soruya, "Kendisiyle hiçbir akrabalığım yoktur. Ama sevdiğim bir arkadaşımdır. Hos bir tesadüf liseyi birlikte Kabataş Erkek Lisesi'nde okuduk. Benim adım Ahmet Ali Ağaoğlu'dur . Lisede Ali Ağaoğlu denirdi. O yüzden okulda çok karıştırılırdık. Allahtan ikimizin de dersleri pek iyi olmadığı için bu karıştırmalar bizi pek etkilemedi. Bizi birbirimize de çok benzetirler. Abi kardeş sanırlar" yanıtını vermişti.

Uzak yol gemi kaptanı olan ve iyi derecede İngilizce bilen Ahmet Ağaoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.

8 Nisan 2018 tarihinde yapılan Trabzonspor Kulübü'nün 73. Genel Kurulu'ndaTrabzonspor'un başkanı seçilen Ahmet Ağaoğlu, bordo-mavili kulübün 17. başkanı oldu ve eski başkan Muharrem Usta’dan görevi devraldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN