Cemil Tugay kimdir, aslen nereli, kaç yaşında?

Cemil Tugay kimdir, aslen nereli, kaç yaşında?

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yaşamı boyunca birçok başarıya imza atmış bir siyasetçidir. 1967 yılında Van'da doğan Tugay, öğretmen bir baba ve ev hanımı bir annenin çocuğu olarak büyüdü. Eğitim hayatına İzmir İnönü Lisesi'nde başlayarak, 1980 ve 1983 yıllarında sırasıyla ortaokul ve lise bölümlerinden mezun oldu.

Çocukluk ve Eğitim Yılları

Dr. Cemil TUGAY, 1967 yılında, Van'da öğretmen bir baba ve ev hanımı bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Eğitim hayatına İzmir İnönü Lisesi'nin ortaokul bölümünde başladı ve 1980 yılında mezun oldu. Ardından lise eğitimini de aynı okulda tamamlayarak 1983 yılında mezuniyetini aldı.

Tıp Eğitimi ve Mesleki Kariyeri

Dr. TUGAY, 1989 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Çorum ve Tire'de 4 yıl pratisyen hekim olarak görev yaptı. 1993-2000 yılları arasında plastik cerrahi ihtisası yaparak bu alanda uzmanlık kazandı. İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2000 yılında uzman doktor unvanını aldı.

Uluslararası Deneyim ve Uzmanlık Sonrası Kariyeri

1997 yılında ABD, Cleveland Clinic'te 1 yıl süreyle araştırmacı doktor olarak çalıştı. Uzman olduktan sonra Karşıyaka Devlet Hastanesi ve İzmir Çiğli Kent Hastanesi'nde Plastik Cerrahi uzmanı olarak hizmet verdi.

Serbest Hekimlik Dönemi

2009 yılında Karşıyaka’da serbest hekimlik yapmaya başlayan Dr. TUGAY, Alsancak’ta faaliyet gösteren muayenehanesini belediye başkanı seçilmesinin ardından kapattı.

Kişisel Yaşamı

Dr. Cemil TUGAY, evli ve üç çocuk babasıdır. Çocukları üniversite, lise ve ilkokul eğitimlerini sürdürmektedirler. Aynı zamanda İngilizce ve Fransızca dillerinde de yetkinlik sahibidir.

Siyaset ve Sivil Toplum Kuruluşu Geçmişi

CHP Üyeliği ve Siyasi Faaliyetleri

Dr. TUGAY, 2010 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye oldu. Parti çalışmalarına sağlık komisyonu üyesi olarak başladı ve ardından çeşitli görevlerde bulundu.

İzmir Tabip Odası ve Türk Tabipler Birliği'ndeki Roller

2012-2016 yılları arasında İzmir Tabip Odası ve Türk Tabipler Birliği'nde önemli görevler üstlendi.

Karşıyaka Kent Konseyi ve CHP İlçe Yönetimindeki Görevler

2014 yılında Karşıyaka Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeliğine seçildi. 2015 yılında ise CHP Karşıyaka İlçe Yönetim Kurulu'nda çeşitli görevler aldı.

Türk Plastik Cerrahi Derneği ve Ege Bölgesi Derneği Yönetimindeki Rolü

2016 yılında Türk Plastik Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Dr. TUGAY, Ege Bölgesi Plastik Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu'nda da görev yaptı.

Dr. Cemil TUGAY, başarılı bir tıp kariyerinin ardından siyasete atılmış ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da aktif rol almıştır. Eğitim, sağlık ve siyaset alanlarında geniş bir deneyime sahip olan Dr. TUGAY, Karşıyaka Belediye Başkanı olarak hizmetlerine devam etmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN