Fatih Erbakan kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte biyografisi

Fatih Erbakan kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte biyografisi

Merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın oğlu Muhammed Ali Fatih Erbakan, 2018 yılında kurduğu 'Yeniden Refah Partisi'yle aktif siyasete adım attı. Elektrik-elektronik mühendisi olan genç siyasetçi, 2003 yılında Beyza Molu ile evlendi. İşte, Fatih Erbakan'ın hayat hikayesi...

Verdiği bir röportajda, 'Huqqa' gibi muhafazakarlara hitap eden yeni lüks mekanlara gözlem amacıyla gittiğini dile getiren Fatih Erbakan, "Siyasi ve ekonomik açıdan güç merkezi İslami hassasiyetleri olan kesime kaydı. Huqqa gibi yerler de bunun bir göstergesi... Müslümanların iyi yaşaması, kaliteli şeyler kullanmasının mahsuru yok. Önemli olan asıl ideolojilerinden ödün vermeden helal yoldan para kazanmaları, sadakalarını zekatlarını vermeleri... İslam'da herkesin hak ettiğini kazanması ve hak ettiği kadar yaşaması esas. Çok zengin peygamberler var. Dolayısıyla zenginlikle İslam bağdaşmaz demek çok yanlış olur" diye konuştu.

705b43b4b5.jpg

FATİH ERBAKAN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK MI?

12 Eylül 2021 günü kendisinin seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı yönündeki soruyu Fatih Erbakan, şu yanıtı verdi:

"Potansiyel cumhurbaşkanı adayım. Makam için, mevki için şahsi beklentiler için yola çıkmadığımızdan hep söylediğimiz Milli Görüş'ün projeleri, teklif ettiğimiz adımlar bir başka cumhurbaşkanı tarafından atılacaksa da yok illa biz olmamız lazım diye bir iddiamız da olmaz. Bunu görmezsek sorumluluktan da kaçmayız."

Daha önce Cumhur ve Millet İttifak dışında üçüncü bir ittifak oluşturulması yönünde yaptığı çağrıyı "bir fikir jimnastiği" olarak niteleyerek bu konuda partiler arasında henüz resmi bir temas yürütmediklerini ancak bazı gayriresmi görüşmelerde bulunduklarını aktardı.

FATİH ERBAKAN NEDEN AŞI OLMADI?

Konya'daki parti çalışmaları kapsamında 13 Eylül 2021 günü basın mensuplarıyla bir araya gelen Fatih Erbakan, koronavirüs aşısıyla ilgili gelen bir soruya, "Aşı olmadım, olmayı da düşünmüyorum" yanıtını verdi.

"Şüphelendiğimiz birçok açık nokta var" diyen Erbakan, mRNA teknolojisiyle ilgili ise, "mRNA demek insanın hücre çekirdeğine girmek demektir. Yarı insan yarı maymun çocuklar doğurmasına sebep olabilirsiniz. 3 kulaklı 5 gözlü yaratıklar doğmasına yol açabilir" ifadelerini kullandı.

1631718984463-20210915-2-50039935-68773843.jpg

FATİH ERBAKAN'IN HAYAT HİKAYESİ

1 Ocak 1979 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Fatih Erbakan aslen Konyalıdır. Babası, eski Başbakan ve Refah Partisi lideri Necmettin Erbakan'dır.

Ankara Merkez İmam Hatip Ortaokulu'ndan ve Ankara Ayrancı Lisesi'nden mezun oldu.

Lisans eğitimini Başkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde tamamladı. Yüksek lisansını Başkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde, doktorasını yönetim ve organizasyon alanında yaptı.

1999 yılında Fazilet Partisi Çankaya İlçe Başkanlığı'nda seçim ve gençlik çalışmalarına iştirak etti. Başkent Üniversitesi'nde Milli Gençlik Vakfı temsilciliği yaptı.

Saadet Partisi kurulduktan sonra Gençlik Kolları'nda yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyeliği ve Genel Başkan Başdanışmanlığı yaptı. 2014 yılındaki kongrede babası Necmettin Erbakan'ın yerine Mustafa Kamalak seçilmesinin ardından partideki görevlerinden ayrıldı.

2012 yılında bedelli askerlik yaptı.

14 Haziran 2013 tarihinde kurulan Necmettin Erbakan Vakfı'nın ilk genel başkanı seçildi.

23 Kasım 2018 tarihinde Yeniden Refah Partisi'ni kurdu ve genel başkanı seçildi.

ÖZEL YAŞAMI

1979 doğumlu olan Fatih Erbakan, 2022 yılı itibarıyla 43 yaşındadır.

2003 yılından beri Beyza Molu ile evlidir. Çiftin, 2010 yılında dünyaya gelen ikiz kız çocukları bulunuyor.

Üç kedi sahibidir.

İyi seviyede İngilizce, orta seviyede Almanca bilmektedir.

Fatih Erbakan 1.83 metre boyunda ve 81 kilo ve oğlak burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @erbakanfatih, Twitter'da @ErbakanFatih kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN