Göksel Gümüşdağ kimdir Başakşehir Başkanı Gümüşdağ nereli kaç yaşında ne iş yapıyor?

Başakşehir kulübünün mevcut başkanı göksel Gümüşdağ kimdir, kaç yaşında nereli sorularının cevabı merak ediliyor. 2014 yılında kurulan Başakşehir'in başkanlığını yürüten Göksel Gümüşdağ Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulunun, TFF Merkez Hakem Kurulunun (MHK) hakem ve gözlemcilerle ilgili aldığı kararı bozarak tarihi bir adım attığını söyleyerek dikkat çeken bir çıkış yapmıştı. 1972 yılında İstanbul'da doğan Göksel Gümüşdağ aslen Makedonyalı bir aileden geliyor. İşte detaylar

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, TFF Başkanı Nihat Özdemir'in istifası sonrası 3 ay içinde yeniden seçime gidecek federasyon başkanlığı için adı geçen adaylar arasında yer alıyor. Göksel Gümüşağ'ın kim olduğu, futbolun içindeki kariyeri, Başakşehirspor karnesi ve iş hayatı merak ediliyor. Göksel Gümüşdağ'ın kim olduğuna giriş yapmadan önce spotta Gümüşdağ'ın 1972 yılında İstanbul'da doğduğunu ifade etmiştik. bugün 50 yaşında olan Göksel Gümüşdağ, Aslen Makedonya Kumanova’lıdır. Ailesi 1959 yılında İstanbul’a göç etmiştir.

goksel-gumusdag-1.jpg

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ: ULUSLARARASI BAŞARIMIZ YOK

Nihat Özdemir'i istifaya götüren sürecin başlarında Göksel Gümüşdağ, Türk futbolu ve TFF'de yaşananlarla ilgi dikkat çeken açıklamalar yapmıştı. Gümüşdağ, Türk futbolunun marka değerini uluslararası arenada yukarı çıkarmaları gerektiğini vurgulayarak, "Uluslararası başarımız olmadığı ortada. Tüm kulüpler, takımlarımızı hem Türkiye hem de dünyada en iyi yere taşımak için gerekli gayreti gösteriyoruz." şeklinde görüş belirtti.

Göksel Gümüşdağ, TFF Başkanvekili Mehmet Baykan'ın görevinden istifasıyla ilgili soruyu, "TFF'de uzun yıllardır hizmet eden çok önemli bir futbol adamı. Hukuktan sorumlu bir başkanvekili. Hakemlerle ilgil konunun uzun süre müzakere edilmediğini, değerlendirilmediğini, ani bir karar verildiğini, talimata ve hukuka aykırı olduğunu, Tahkim Kurulunun kararı bozmasından sonra vicdanen sorumluluk duyduğunu belirterek ve onurlu bir duruş göstererek bence istifa etmiştir. Tebrik ediyorum." şeklinde cevaplandırdı.

goksel-gumusdag-kimdir.jpg

ESKİŞEHİR ANADOLU ÜNİVERSİTESİ VE BİLGİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNU

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat bölümünden ve Bilgi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu.

Göksel Gümüşdağ, 2001 yılında kurduğu Gümüşdağ Elektronik San. Ve Tic. LTD’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi yapmaktadır.

Politik kariyerine 2002 yılında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği - Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak başlayan Göksel Gümüşdağ, Küçükçekmece ilçesi Belediye Meclis Üyeliği, Grup Başkan Vekilliği görevlerini üstlendikten sonra 2004 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliğine ve Eğitim, Gençlik, Spor ve Kültür Komisyonu Başkanlığı görevlerine geldi.

Göksel Gümüşdağ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor başkanlığı görevi yaptı. 2011 yılında Mehmet Ali Aydınlar'ın TFF Başkanı olmasının ardından TFF Başkan vekili oldu. Mehmet Ali Aydınlar'ın 31 Ocak 2012 tarihinde istifa etmesinin ardından o da istifa etmiştir.

Polisin yaptığı Türkiye’yi sarsan ‘şike operasyonunda’ gözaltına alındı. Yargılandı. 17 Ocak 2014’te Yargıtay’da beraat etti.

2007, 2009 ve 2014 yıllarında ise İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 2. Başkan vekilliğine seçildi. Göksel Gümüşdağ İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis 2. Başkan Vekilliği ile birlikte Kulüpler Birliği Vakfı'nın Başkanlığını yapmaktadır.

Görev süresi dolan İlhan Cavcav, Kulüpler Birliği başkanlığı için aday olmayınca Göksel Gümüşdağ aday oldu ve seçildi.

2014 yılında Süper Lig takımlarından İstanbul Başakşehir'in başkanı seçildi.

Göksel Gümüşdağ, Müge Gülbaran ile evlidir. 2 çocuğu vardır. Göksel Gümüşdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kayınbiraderi Hasan Gülbaran'ın damadıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN