Gülsüm Khalilova kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, mesleği ne, ne iş yapıyor?

Gülsüm Khalilova kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, mesleği ne, ne iş yapıyor?

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş devam ederken, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yaşanan gelişmeleri, Kırımlı gazeteci Gülsüm Khalilova, sosyal medya platformları üzerinden dünyayla paylaşıyor. İşte, Gülsüm Khalilova biyografisi...

Gülsüm Khalilova, savaş esnasında paylaştığı videolarla tanındı. "Ölümün gölgesinden herkese merhabalar" diyerek savaşı anlatan Gülsüm Khalilova, Twitter'da yaptığı bir paylaşımda şunları söylüyor: "Savaşın içinden herkese merhaba. Belki bu sizinle son yayınımız olur; çünkü başkent sürekli vuruluyor. Hükümet yetkilileri, insanlara sığınaklara gitmeleri için çağrılar yapıyor. 1941-1945 Varşova gibi olmuş buralar... 21. asırda 1941'in karanlığını yaşıyoruz; ama biz buradayız ve çalışmaya devam ediyoruz. Bizim kanal, Rusya tarafından bilinen bir kanal ve ilk hedefleri arasında; ama olsun korkarak yaşamaktansa şereflice ölmek daha güzel... 21. asırda Avrupa'nın göbeğinde bir ülke resmen işgal ediliyor. Kafasını kuma gömmüş dünyaysa sadece kınamakla meşgul. Hatta kınamaktan korkanlar var; ama bir gün gelecek onların başkenti de işgal edilecek, anlayacaklar ama geç olacak..."

1-004.jpg

GÜLSÜM KHALILOVA'NIN HAYATI VE KARİYERİ

Aslen Kırım Tatar Türk'ü olan Gülsüm Khalilova, Kiev'de yaşıyor.

7 yıldır Rus işgali altındaki anavatanı Kırım ile ilgili yayınlar yapan Gülsüm Khalilova, bir süre ATR kanalı muhabiri olarak görev aldı.

ATR'nin kapanması sonrasında tüm yayınlarını kendi hesabı üzerinden gerçekleştirmeye başlayan Gülsüm Khalilova, Ukrayna'daki gelişmeleri anlık olarak sosyal medya hesaplarından paylaşıyor.

Konuğu olduğu bir programda ailesi hakkında bilgi veren Khalilova, anne ve babasının Özbekistan'da yaşadığını söylemişti.

1-1.jpg

GÜLSÜM KHALILOVA'NIN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI

Gülsüm Khalilova, sosyal paylaşım platformu Twitter'da @KhalilovaGulsum kullanıcı adıyla yer almaktadır.

"Orada mısınız? Sıra sizin şehirlerinize gelmeden bir ses verin..."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN