Mansur Yavaş kimdir, kaç yaşında, nereli? Mansur Yavaş hayatı ve biyografisi

Mansur Yavaş kimdir, kaç yaşında, nereli? Mansur Yavaş hayatı ve biyografisi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, vatandaştan yoğun ilgi görüyor. Herkesin gönlünü fetheden başkan hakkında detaylı bilgi ise merak ediliyor. Peki, Mansur Yavaş kim, kaç yaşında ve nereli? İşte Mansur Yavaş hakkında merak edilenler...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, vatandaş tarafından yoğun bir sevgiyle karşı karşıya. Yaptığı çalışmalarla Ankaralıların gönlünü fetheden başkanın hayatına dair bilinmeyenler ise merak ediliyor. İşte, Mansur Yavaş'ın biyografisi...

MANSUR YAVAŞ KİM?

23 Mayıs 1955'te Beypazarı'nda dünyaya gelen Mansur Yavaş avukat ve siyasetçidir.

Liseye kadar Beypazarı'nda eğitim gören Yavaş, 1979'da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitim görmeye başlamıştır. Askeri savcı olarak askerliğini tamamladıktan sonra, 13 sene Beypazarı'nda serbest avukatlık yapmıştır. Siyasete gençken ilgi duymaya başlayan Mansur Yavaş, 1989-1994 yıllarında Belediye Meclis Üyeliği yapmış ardından 1994 seçiminde MHP Beypazarı Belediye başkanı adayı olmuştur.

Siyasete MHP ile adım atan Mansur Yavaş, 1999'daki yerel seçimlerde Beypazarı Belediye Başkanı olmuştur. 2013'te MHP'den ayrılma kararı alan Yavaş ardından CHP'ye katılmıştır. 2014'teki seçimlerde CHP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı gösterilmiş ve 1 puanlık farkla seçimi kaybetmiştir. 2016'da CHP'den de ayrılma kararı alan Yavaş, 2018'de tekrardan partiye girmiş ve 2019 yılındaki seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığını kazanmıştır.

 mansur yavaş kim

Pandemi döneminde yaptığı politikalar ve dengeli bütçe harcamaları ile övgü toplayan Yavaş, yapılan anketlerde de 2023 yılında gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en güçlü aday olarak gösteriliyor. Mansur Yavaş, 14 Eylül 2021'de "Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü'ne" layık görülmüştür.

1986'da Nursen Hanım ile hayatını birleştiren Mansur Yavaş'ın Çağlayan ve Armağan isminde 2 kızı vardır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN