Murat Çakır kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte biyografisi

Murat Çakır kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte biyografisi

Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra çeşitli sektörlerdeki şirketlerde yöneticilik yapan Murat Çakır, İBB'ye bağlı Ulaşım AŞ, Kültür AŞ ve İSPARK AŞ'de genel müdürlük görevlerinde bulundu. İşte, Murat Çakır'ın hayat hikayesi...

İş hayatında uzun yıllar yöneticilik yapan Murat Çakır'ın, İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'na ve Türkiye İç Denetim Enstitüsü Derneği'ne üyelikleri bulunuyor. Üniversite 'yönetici' alanında yüksek lisans yapan deneyimli isim, birçok özel şirkette genel müdürlük yaptı.

MURAT ÇAKIR GÖREVDEN ALINDI MI?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) AK Parti ve CHP'de olduğu dönemlerde Ulaşım AŞ ve Kültür AŞ'nin başında olan Murat Çakır, 2020 yılında getirildiği İSPARK AŞ genel müdürlüğünden alındığı iddia edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, henüz kamuoyuyla paylaşılacak netleşmiş bir husus olmadığını söyledi.

Murat Çakır'ın resmi olarak izinde olduğu, izin dönüşünde ise görevi bırakacağı iddia edildi. Şu an İSPARK genel müdürlüğü görevini vekaleten Derya Atacan yürütüyor.

murat-cakir-6862.jpg

MURAT ÇAKIR'IN HAYATI

1973 yılında Samsun'da dünyaya geldi.

Samsun Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünde tamamladı. Yüksek lisansını aynı üniversitede Yönetici MBA bölümünde yaptı. Doktorasını Beykent Üniversitesi İşletme bölümünde gerçekleştirdi.

1996 yılında Ernst&Young şirketinde denetim departmanında çalıştı.

1999-2006 yılları arasında Finans Yatırım Menkul Değerler AŞ'de çeşitli yönetici pozisyonlarında bulunduktan sonra, 2006-2011 yılları arasında şirketin mali ve idari işler, operasyon, bilgi teknolojileri, krediler ve risk kontrolden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak çalıştı.

2011-2015 yılları arasında Fina Enerji Holding AŞ'de mali ve idari işler, bilgi teknolojileri ve insan kaynaklarından sorumlu genel müdür yardımcısı ve icra kurulu üyesi olarak görev yaptı.

2015 yılında Bayraktar Grubu'nda, iç denetim ve bilgi teknolojileri grup başkanı, 2016-2019 yılları arasında Bayraktar Otomotiv ve Servis Hizmetleri AŞ'de genel müdürlük yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirak şirketlerinden Ulaşım AŞ ve Kültür AŞ'de genel müdürlük görevlerinde bulundu.

2020 yılında İSPARK'a genel müdür olarak atandı. 1 Ekim 2021 tarihinde bu görevinden alındığı iddia edildi.

Murat Çakır evli ve iki çocuk babasıdır. İyi seviyede İngilizce bilmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN