Okan Yenidünya kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

Okan Yenidünya kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

Üniversite eğitimini iktisadi ve idari bilimler fakültesinde tamamladıktan sonra İçişleri Bakanlığı'nın kaymakamlık sınavlarına girerek başarılı olan Okan Yenidünya, çeşitli ilçelerde kaymakam vekilliği yaptıktan sonra ilk kaymakamlık görevini Giresun'un Piraziz ilçesinde yaptı. 2020 yılında atandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesi kaymakamlık görevinden 2021 yılında alındı. İşte, Okan Yenidünya'nın hayatı...

11 Ağustos 2021 günü Orta Karadeniz'de etkili şiddetli yağışlar, bölge kentlerinde su baskınlarına neden oldu. Cumhuriyet tarihinin en büyük sel felaketini yaşayan Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde 100'e yakın vatandaş hayatını kaybetti. Afet bölgesi ilan edilen ilçede, görevde 1. yılını henüz doldurmayan kaymakam Okan Yenidünya, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı.

OKAN YENİDÜNYA'NIN HAYAT HİKAYESİ

1993 yılında Artvin'in Yusufeli ilçesinde dünyaya geldi. 2021 yılı itibarıyla 28 yaşındadır.

İlk ve ortaokul öğrenimimi Yusufeli Halit Paşa İlköğretim Okulu'nda, lise öğrenimini Erzurum Anadolu Lisesi'nde aldı. Lisans eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde tamamladı.

İl Stajını Van Valiliği'nde; Adıyaman, Kahta, İzmir Urla'da kaymakam refikliği; Giresun Piraziz ve Amasya Taşova'da kaymakam vekilliği yaptı.

İngiltere'de yabancı dil eğitimi aldı.

11 Eylül 2020 tarihinde Kastamonu'nun Bozkurt ilçesine kaymakam olarak atandı. İlçede yaşanan ve onlarca insanın ölümüne neden olan sel felaketinin ardından 17 Ağustos 2021 günü İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınarak merkeze çekildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN