Yunus Sezer kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

Yunus Sezer kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

2001 yılından beri mülki amirliğin yanı sıra çeşitli kamu kurumlarında başkanlık ve bakan danışmanlığı görevlerinde bulunan Yunus Sezer, 11 Eylül 2021 tarihinde AFAD Başkanlığı'na getirildi. İşte, Yunus Sezer'in hayat hikayesi...

2009 yılında Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü (TAY) yerine kurulan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) Kırıkkale Valisi Yunus Sezer getirildi.

AFAD, afet öncesi hazırlık ve zarar azaltma, afet esnasında yapılacak müdahale ve afet sonrasındaki iyileştirme çalışmalarının yönetim ve koordinasyonunu gerçekleştirmek amacıyla faaliyet yürütüyor.

971324.jpg

YUNUS SEZER'İN HAYATI

10 Nisan 1978 tarihinde Erzurum'un İspir ilçesinde dünyaya geldi.

İlk, orta ve lise öğrenimini Erzurum Atatürk İlköğretim ve Atatürk Lisesi'nde okudu.

Lisans eğitimini Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı.

Yunus Sezer sırasıyla Edirne Lalapaşa Kaymakam Vekilliği, İzmir Beydağ Kaymakam Vekilliği yaparak mülki amirlik kariyerine başladı.

İngiltere'de 1 yıl boyunca yabancı dil eğitimi aldı.

Yurt dışından dönmesinin ardından Giresun Alucra Kaymakamlığı, Sivas Altınyayla Kaymakamlığı, Siirt Vali Yardımcılığı, Diyarbakır Silvan Kaymakamlığı yaptıktan sonra Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanlığı, bakan danışmanlığı, İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı görevlerinde bulundu.

26 Ekim 2018 tarihinde Kırıkkale Valiliği'ne atandı. 11 Eylül 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan atama kararına göre, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanlığına getirildi.

Evli ve 3 çocuk babası olan Yunus Sezer, iyi seviyede İngilizce bilmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN