Özdemir Bayraktar kimdir? Neden öldü, hastalığı neydi, kaç yaşındaydı? İşte biyografisi

Özdemir Bayraktar kimdir? Neden öldü, hastalığı neydi, kaç yaşındaydı? İşte biyografisi

Türkiye'nin ilk yerli insansız hava aracı 'Bayraktar TB2' ve 'Bayraktar Akıncı TİHA'nın tasarımlarını yağan Özdemir Bayraktar, üniversite eğitimini makine mühendisliği üzerine almasının yanı sıra, yüksek lisansını içten yanmalı motorlar alanında yaptı. 1984 yılında kurduğu 'Baykar' şirketini, oğlu Selçuk Bayraktar'a devretti. İşte, Özdemir Bayraktar'ın hayatı...

Türkiye'nin insansız hava araçları serüveninin öncü ismi olarak bilinen Özdemir Bayraktar, 'milli teknoloji hamlesi' idealinin mimarları arasında gösteriliyordu. T3 Vakfi Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın da babası olan deneyimli isim, 18 Ekim 2021 Pazartesi günü 72 yaşında yaşlılığa bağlı hastalıklardan dolayı hayatını kaybetti.

Özdemir Bayraktar'ın vefat haberini oğlu Haluk Bayraktar, sosyal medyadan şu sözlerle duyurdu: "Özdemir Bayraktar, Babamız, ilham kaynağımız bugün Hakk'ın rahmetine kavuştu. Değerlerinden taviz vermeden adanmış bir ömür yaşadı. Yılmak bilmeyen azmiyle araştırıp üretenlerden oldu. Haksızlıklar karşısında hiç pes etmedi, gücü yettiğince yardım etti. Allah rahmet eylesin."

Kurucusu olduğu Baykar'dan yapılan açıklamada da, "Milli Teknoloji Hamlesi idealinin ve Milli SİHA'larımızın öncü ismi, Yönetim Kurulu Başkanımız ve yol göstericimiz Özdemir Bayraktar, Hakk'a yürüdü..." denildi.

Özdemir Bayraktar'ın cenazesi, 19 Ekim 2021 Salı günü Fatih Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından düzenlenecek cenaze töreninin ardından İstanbul'da toprağa verilecek.

2021-10-18-135817.jpg

ÖZDEMİR BAYRAKTAR'IN HAYAT HİKAYESİ

1949 yılında İstanbul'un Sarıyer ilçesine bağlı Garipçe köyünde dünyaya geldi. Özdemir Bayraktar aslen Trabzon Sürmenelidir. Babası balıkçıydı.

Kabataş Erkek Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makine Mühendisliği bölümünde tamamladı.

Mezuniyetinin ardından 2 yıl boyunca İTÜ Motorlar Kürsüsü Profesörü İsmail Hakkı Öz'ün araştırma asistanlığı görevini yürüttü. Yüksek lisansını İTÜ'de içten yanmalı motorlar alanında yaptı.

Burdur Traktör, İstanbul Segman, Uzel gibi birçok fabrikanın kuruluş ve yeni yatırımlar aşamasında teknik yönetici görevlerinde bulundu.

1984 yılında Baykar Makina'nın kuruluşunda yer aldı. Baykar tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için geliştirilen ilk insansız hava aracı olan 'Bayraktar Mini İHA'nın Ar-Ge çalışmalarında bulundu.

Baykar tarafından özgün olarak geliştirilen tüm ürünlerin tasarımlarını çizen Özdemir Bayraktar, 'Bayraktar TB2' ve 'Bayraktar Akıncı TİHA' tasarımlarını yaptı.

Özdemir Bayraktar, 18 Ekim 2021 tarihinde 72 yaşında vefat etti.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nda bilgisayar programcısı olarak çalışan Canan Bayraktar ile evliydi. Bu evlilikten 'Haluk', 'Selçuk' ve 'Ahmet' adında 3 çocuğu bulunuyordu.

Özdemir Bayraktar'ın oğlu Selçuk Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ile evlidir.

haberler-son-dakika-selcuk-bayraktar-in-babasi-baykar-14468773-8717-osd.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN