Devremülk ne demektir, nereden alınır? Devremülk tapusu almak için gerekli olan şartlar

Devremülk ne demektir, nereden alınır? Devremülk tapusu almak için gerekli olan şartlar

Devremülkün ne demek olduğu vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Devremülk tapusuna sahip olmak için gerekli olan şartlar nelerdir? Devremülk tapusu nereden alınır, gerekli şartlar nelerdir? Sorularının cevabı için haberimize göz atabilirsiniz. İşte detaylar...

Devremülk, devredilen mülkiyeti ifade eder ve belirli zamanlarda 2 hafta veya daha uzun süre içinde satın alınan sahipliktir.

Devre mülk alırken, gayrimenkul alırken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Devremülk alırken belgeleri mümkün olduğunca eksiksiz hazırlamayı unutmayınız. Devremülkler sadece çok katlı binalarda değil müstakil evlerde de yapılabilir. Ayrıca devre mülklerin tamamının bir yıl içinde tapuya tescil edilmesi zorunludur. Sözleşmeye bağlı olarak kat mülkiyeti devredilebilir, kiralanabilir ve satılabilir. Devre mülk satın almak resmi bir şekilde böyle çalışır ve varsa bir avukata görünmek sizi dolandırıcı devre mülk satıcılarından koruyacaktır.

devre mülk

Devre Mülk Nasıl Alınır?

Devremülk tapusu, yılın belirli zamanlarında konut yapmaya uygun müşterek mülkiyetten yararlanmanın devlet tarafından teminatı olarak kullanılmaktadır. Devremülk belgesi almak için öncelikle devre mülk satıcılarına üye olmanız ve devre mülk sahibi olmanız gerekir.

Devremülk işletmelerinden tapulu devre mülk satın aldığınızda, otomatik olarak devre mülk almaya hak kazanırsınız. Devremülk sahipleri, 1 yılda 52 haftadan ancak 2 hafta süreyle sahip olabilir. Devre mülkü olanlar, devre mülk senedi alarak devlet güvencesi altında resmi olarak işlerini yapabilirler. Zaman paylaşım eylemini almak için zaman paylaşım eylemini satın aldıktan sonra Tapu Şubesi'ne kayıt ettirerek zaman paylaşım eylemini alabilirsiniz.

Ayrıca, payların mülkiyet süresi, taşınmaz mülkiyetinin süresi kadar belirsizdir. Ancak, bu mülkün sahibi olan devre mülk sahibi, mülkünü yani dairesini sadece dilediği süre boyunca kullanabilir. Zaman paylaşımlı üyenin mülkün dairesinden başka bir yerde kalma hakkına sahip olmadığını da belirtmek önemlidir. Ancak şirket yönetiminin izin vermesi halinde çeşitli etkinliklerden ücretsiz veya indirimli olarak yararlanabilirler. Ancak, kullanmak için yılda yaklaşık 15 gün kullanması muhtemeldir. Bunun için de dediğimiz gibi, devre mülke üye olması, üye olduktan sonra devre mülk satın alması, satın aldıktan sonra tapu alması, yasallaştırması ve tapu dairesi tapu levhasına kaydettirmesi gerekiyor.

 Devremülk tapusu için gerekli belgeler şu şekildedir;

• T.C. kimlik kartınızın ön ve arka fotokopisi

• 2 adet vesikalık renkli fotoğraf

• Noter tasdikli vekaletnamesi fotokopisi ve aslı

• Aldığınız tapu bedelini ödediğinize dair banka dekontu aslı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN