Hatay'da 51 kişiye mezar olan binanın yapsatçısı kendini böyle savundu: 'Deprem Allah'tan geldi, bir suçum yok'

Hatay'da 51 kişiye mezar olan binanın yapsatçısı kendini böyle savundu: 'Deprem Allah'tan geldi, bir suçum yok'

Hatay’da 6 Şubat depremlerinde 51 kişinin hayatını kaybettiği Cemil Çapar Apartmanı davasında mahkeme kararı açıklandı. Aralarında yapsatçıların da bulunduğu altı sanık, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutuklu yargılanan yapsatçı Mehmet Özkan savunmasında, "depremin Allah’tan geldiğini, bir suçunun olmadığını" söylemişti.

6 Şubat depremlerinin vurduğu Hatay'da, 51 kişinin hayatını kaybettiği Cemil Çapar Apartmanı'nın yıkılmasına ilişkin yürütülen dava sonuçlandı. Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu yargılanan inşaat sorumlularından altı sanık hakkında 17 yıl 6 ay hapis cezası verirken, bir sanık beraat etti.

Antakya'nın Gazi Mahallesi'nde bulunan ve 6 Şubat’taki sarsıntılarla yerle bir olan Cemil Çapar Apartmanı'nın enkazında kalan 51 kişi yaşamını yitirmiş, binanın yıkıldıktan sonra çıkan yangın nedeniyle bazı cenazelere ulaşılamamıştı.

YAPSATÇI ÖZKAN: "DEPREM ALLAH’TAN GELDİ, SUÇUM YOK"

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açılan sanıklar, mahkemece dinlendi.

Davada tutuklu yargılanan yapsatçı Mehmet Özkan, savunmasında çarpıcı ifadelere yer verdi. Hakkındaki iddiaların "senaryo" olduğunu ileri süren Özkan, binanın yıkılma nedeninin doğalgaz patlaması ve yangın olduğunu iddia etti. Özkan, savunmasının devamında şunları söyledi:

"Bina projeye uygun yapıldı... Hatay yerle bir oldu, deprem Allah’tan geldi, bir suçum yok."

Özkan ayrıca, yeni raporda binada kullanılması gereken C20 yerine C30 beton çıktığını, "yüzlerce bina yaptığını, yan binalarının yıkılmadığını" ve halen TOKİ projelerine devam ettiğini belirterek tutuksuz yargılanmayı talep etti.

MAHKEME KARARINI AÇIKLADI

Mahkeme heyeti, yargılama sonunda aralarında yapsatçılar Mehmet Özkan ve Yusuf Özkan'ın da bulunduğu altı sanık hakkında hükmünü açıkladı.

Mahkeme, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan yargılanan aşağıdaki sanıklara 17 yıl 6 ay hapis cezası verdi:

Yapsatçılar: Mehmet Özkan ve Yusuf Özkan

Şantiye şefi/Statik proje müellifi: Mehmet Güçlü

Yapı denetim yetkilileri: Habib Turhaner ve Bülent Kimyon

Kontrol elemanı: Levent Numanoğlu

Mahkeme, hükümle birlikte tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Statik proje ve uygulama denetçisi Mehmet Tokdemir ise davadan beraat etti.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN