Afyonkarahisar'da 8 kişinin öldüğü saldırıya yayın yasağı

Afyonkarahisar'da 8 kişinin öldüğü saldırıya yayın yasağı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Afyonkarahisar'da 8 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin yayın yasağı kararı alındığını duyurdu. Afyonkarahisar 1. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından verilen kararın, soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi ve kamuoyunda infial yaratabilecek yanlış bilgilerin yayılmasının önlenmesi amacıyla alındığı belirtildi.

Afyonkarahisar'da 8 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, olay hakkında mahkeme kararıyla yayın yasağı getirildiğini açıkladı.

RTÜK, yayıncı kuruluşlara söz konusu karara uyulması gerektiğini hatırlattı.

YAYIN YASAĞI KARARI MAHKEMEDEN

RTÜK tarafından yapılan açıklamada, yayın yasağının Afyonkarahisar 1. Sulh Ceza Hâkimliğinin 2026/5725 D. İş sayılı kararı doğrultusunda getirildiği belirtildi.

Kararın, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü 2026/21952 sayılı soruşturma kapsamında alındığı bildirildi.

Üst Kurul, mahkeme kararının gerekçesine ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İlgili karar; basın yoluyla olayları çarpıtma ve yanlış bilgi yaymak suretiyle ülke çapında infial yaratabilecek tarzda yayınlanan haberlerin önüne geçilebilmesi, olayın vahameti ve soruşturmanın selameti açısından önem arz etmektedir."

YAYINCI KURULUŞLARA UYARI

RTÜK, yaptığı duyuruda yayıncı kuruluşların ilgili mevzuat ve mahkeme kararına uygun hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Açıklamada, "6112 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat çerçevesinde yayıncı kuruluşların söz konusu mahkeme kararına hassasiyetle riayet etmeleri önemle hatırlatılır" denildi.

Üst Kurul, açıklamasını "Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleriyle tamamladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN