Emanete alınan rapor parası nedir, ne demektir? Emanete alınan rapor parası alma yöntemleri

Emanete alınan rapor parası nedir, ne demektir? Emanete alınan rapor parası alma yöntemleri

Emanete alınan rapor parası yani iş göremezlik ödeneği hakkında araştırmalar devam ediyor. İş göremezlik ödeneği nasıl alınır? sorusunun yanıtı akıllarda yer ediniyor. Emanete alınan rapor parası hakkında merak edilen Tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

Rapor parası olarak bilinen ödeme halk arasında iş göremezlik ödeneği olarak da bilinmektedir. Çalışan kişilerin sağlık nedenleri yüzünden çalışmadığı süreler için aldığı paraya iş göremezlik ödeneği denir. Bu kapsamda çalışamayan kişilerin maddi kayıp yaşamaması nedeniyle çalışamadığı süreler için ödeme yapılmaktadır. Rapor parası hakkında araştırmalar devam ederken bizde merak edilen soruların yanıtlarını sizlerle paylaştık. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

EMANETE ALINAN RAPOR PARASI NEDİR, NE DEMEKTİR?

E-devlet sistemi üzerinden rapor parasını yatırılıp yatırılmadığını öğrenmek isteyen birçok kişi sorgulama sayfasında rapor parası emanete alındı ibaresi ile karşılaşmaktadır. Bu ifade ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından rapor parası için ödemenin kesinleştiği ancak bir banka hesabını tanımlı olmadığı anlatılmaktadır.

Emanete alınan rapor parası nedir

EMANETE ALINAN RAPOR PARASINI NASIL ALABİLİRİM?

Emanete alınan rapor parasının alınabilmesi için SGK sistemine banka tanımlaması yapmanız gerekir. Banka tanımlamasını yaptıktan sonra birkaç gün içerisinde ödeme gerçekleşir. Banka tanımlaması yapmak için e-devlet sistemi üzerinden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için izlemeniz gereken yol şu şekildedir:

www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden T.C. Kimlik numaranız ve E-devlet şifreniz ile giriş yapmanız gerekmektedir.

E-Hizmetler,

Sosyal Güvenlik Kurumu,

Şahıs Ödemeleri Hizmetleri,

Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama,

Adımlarını sırası ile uyguladıktan sonra işleminiz tamamlanacaktır. Bunun yanı sıra banka tanımlama işlemini Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlükleri üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. SGK'ya teslim edeceğiniz dilekçe ile birlikte paranız birkaç gün içerisinde yatırılacaktır. SGK’ya verilecek dilekçe şu şekildedir:

“T.C. ÇALISMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL SİGORTALAR KURUMU BAŞKANLIĞI SİGORTA İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

SİGORTA İL MÜDÜRLÜĞÜ İL ADI / İLÇE ADI

Kişinin İş yeri Unvanı:

Kişinin İş yeri Sicil Numarası:

Dilekçede Belirtilecek Konu :

Aldığım rapor sonucu tarafıma yatırılan rapor parasının çekemediğim için rapor parası emanete alınmıştır. Emanete alınan bu rapor parasının e-devlet üzerinden belirttiği hesabıma aktarılmasını talep ediyorum.

Gereğinin yapılmasını arz ederim.

İmza ”

PTT ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan anlaşma sonrasında rapor parası ödemeleri için tahsil edilme süresi 2 aya çıkarıldı. Yani ödemenin onaylanması ile birlikte 2 ay içerisinde ödeme gerçekleşir. Emanete alınan paranız PTT üzerinde bekletilir. Banka hesabınızı tanımlayarak ödemenizi alabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN