Hasta yatağı nedir, nereden alınır? Hasta yatağı alırken dikkat edilmesi gerekenler

Hasta yatağı nedir, nereden alınır? Hasta yatağı alırken dikkat edilmesi gerekenler

Yalnız hastanelerde değil evlerde de kullanılan hasta yatakları, tedavi amacıyla ya da devamlı yatmak zorunda olan hastaların beklentisini en iyi şekilde karşılayan motorlu yataklardır. Peki, hasta yatağı nereden alınır? Hasta yatağı alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Yatalak hasta olan ya da yatarak tedavi olması gereken kişilerin devamlı olarak hasta yatağı kullanması gerekiyor. Peki, hasta yatakları nereden ve nasıl alınıyor? Hasta yatağının özellikleri nelerdir? Detaylar haberimizde...

HASTA YATAĞI NE OLUYOR?

2, 3 ve 4 motorlu çeşitleri olan hasta yatakları, motorun sayısına göre pozisyon alan ve hastanın tedavisi amacıyla yatağın içinde gerekli hareketlerini yapmasına yarayan medikal bir üründür. Baş ile ayak bölümleri hareketinin yanında asansör ile trenlendenburg hareketi el kumandasıyla hastalar ve yakınlarının fazla güç kullanmalarına gerek kalmadan yapılabilmektedir.

HASTA YATAKLARI NEREDE SATILIYOR?

Maddi durumları yetersiz olan ve SGK kapsamındaki vatandaşlar GK ödemeli hasta yatağı başvurusu yapabiliyorlar. Ayrıca belediyeler, valilikler ve kaymakamlıklar da ücretsiz hasta yatağı vermektedir.

Geçici olarak evde bakım alması gereken hastalar için de birçok tedarikçi hasta yatağı kiralaması yapıyor.

HASTA YATAĞI ALIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Hasta yatağı alırken şunlara dikkat etmek gerekiyor;

- Yatağı hastanın sağlık durumuna uygun olması gerekiyor,

- Hastanın kilosuna uygun yatak seçilmeli,

- Hastanın hareket kabiliyeti doğrultusunda uygun motor sayılı yatak seçilmeli,

- Yanlardaki korkulukların kullanışlı, sağlam ve hijyenik olması gerekiyor,

- Minimum bir tane serum askısı bulunmalı,

- Tekerlekleri 360 derece hareketli ve kilitlenebilir sisteme sahip olmalı,

- Kaliteli, sağlam ve garantili olmalı.

 hasta yatağı

HASTA YATAĞININ ÖZELLİKLERİ

Evde kullanılan hasta yataklarından ahşap olanlar, hastane psikolojisi oluşturmayan ve hastalara tedavide moral olan yataklardandır. Ahşap karyolaların görünümü ev mobilyasına uygundur. Motorlu olan bu yataklar, motorlarının sayısına göre el kumandasıyla yatak bölümleri hareket ettirilmektedir.

HASTA YATAKLARININ ORTALAMA FİYATI

Hasta yataklarının fiyatı marka ve modele göre farklılık gösteriyor. İki motoru olan yataklar en uygun fiyata satılırken, üç ve dört motorlu yatakların fiyatları tedarikçilere göre değişmektedir.

HAVALI HASTA YATAKLARININ ÖZELLİKLERİ

Havalı hasta yatakları, 8 ile 12 cm boru tipi hasta yataklarıdır. Bu yatakların pozisyon veren modelleri de bulunmaktadır. Yara oluşmasını engelleyen ve vücudun hava almasıyla sağlıklı kan dolaşımına destek olması ile temel ihtiyaçlara yanıt verir. Ayrıca baklava dilim modelleri de vardır. Amacı, hasta vücutlarının yatarken hava alması, vücudun karşıladığı basıncın dağıtılıp bası yarası oluşmasının önüne geçilmesi ve masaj etkili hava dolaşımıyla hastanın konforunun üst düzeye taşınmasıdır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN