Z kuşağı nedir? Z kuşağı hangi yılları kapsıyor? Z kuşağının özelikleri

Z kuşağı nedir? Z kuşağı hangi yılları kapsıyor? Z kuşağının özelikleri

Son dönemlerde sıkça gündeme gelen Z kuşağı hakkında konuşulmalar yapılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Z kuşağı hakkında tekrar konuşmasıyla meraklar iyice arttı. Z kuşağı kimlerdir, özellikleri nelerdir? Z kuşağı kimleri kapsıyor? İşte detaylar...

Gün geçtikçe gündeme iyice yerleşen Z kuşağı ve yeni nesilde dünyaya gelen çocuklar hakkında bilgi almak isteyen anne babalar bunun yanı sıra işverenler konu hakkında araştırma yapmaktadır. Z kuşağı hangi aralık? Z kuşağı hangi yılları kapsıyor? Z kuşağı özellikleri nelerdir?

Z KUŞAĞI NEDİR?

Z kuşağı 2000 yılı ve sonrasında doğan nesiller için kullanılır. Milenyum çağı çocukları Z kuşağı teknolojiye daha yatkın olarak da tanımlanır. Z kuşağı teknoloji kuşağı olarak anılsa da bu kuşakta olanlar bebeklikten büyüyene kadar teknoloji ile iç içe oldular.

Z KUŞAĞI ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Milenyum çağı olarak adlandırılan çocuklar hızlı ve analitik düşünce güçleri fazlasıyla yüksektir. Fakat bu özelliklerini kullanabilmeleri bireycil olup ekip çalışmalarından hoşlanmazlar. Özgüvenleri fazlasıyla yüksek olurken ebeveynlerin kendilerine farklı baktığı düşünceleri de özgüvenlerini daha da yükseltir.

Bağımsız olmak ve özgürlüklerine düşkün olmalarından ötürü başaramayacakları hiçbir şey yoktu. Bunların yanı sıra emek vermek, çaba göstermek, özveri sağlamak Z kuşağına göre bir durum değildir.

KAÇ TANE KUŞAK VAR?

Bilim insanları bu konuda farklı düşünse de her 15 yıl için bir kuşak dönemi tanımlanıyor. Buna göre bu döneme kadar altı kuşak vardır. Alfa kuşağı ise 1005 yılından itibaren Beta kuşağı ardından da Gama ve Delta kuşakları takip eder.

EN ZEKİ KUŞAK HANGİSİ?

Yapılan araştırmalara göre Z kuşağının IQ'su daha yüksek olarak belirlenmiş. Dünya genelinde genç kuşaklar X, Y, Z olarak bilinir. 1961-1979 arasında doğanlar X, 1980-1999 yılları arasında doğanlar Y ve sonrası ise Z kuşağı olarak adlandırılır.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN